Εκδηλώσεις

Green Week 2024: Μαζί δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον στη Λεμεσό

7 πράσινες εκδηλώσεις για όλους

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2024

Η επαρχία Λεμεσού ετοιμάζεται για δεύτερη συνεχομένη χρονιά για μια δυναμική σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια συνεργασία όλων των Δήμων Λεμεσού, του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού και του Ομίλου Green Energy. Στόχος είναι η προώθηση βιώσιμων πρακτικών, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους τρεις άξονες Άνθρωπος – Περιβάλλον – Ζώα και η κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων στην προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση.

Αυτή η σειρά εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί με έναν πρωταρχικό στόχο: να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις βιώσιμες πρακτικές, να υποστηρίξει λύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να συμβάλει στην πρόοδο μιας πιο οικολογικά συνειδητοποιημένης κοινωνίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έγινε θεσμός για την επαρχία Λεμεσού, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Δευτέρα 14/10/2024 – Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης

1.jpg

Ο Όμιλος Green Energy και ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλούν στην Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πράσινη Μετάβαση», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 (09:00-12:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό. Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη δράση της Πράσινης Εβδομάδας που διοργανώνεται από τον Όμιλο Green Energy, όλους τους Δήμους της Λεμεσού και τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

Η συζήτηση περικλείεται στις δράσεις, στους σχεδιασμούς αλλά και στις ανάγκες των Δήμων και του ΕΟΑ Λεμεσού αναφορικά με την Πράσινη Μετάβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα έπειτα της πρόσφατης μεταρρύθμισης. Στην εκδήλωση θα είναι παρόντες και θα απευθύνουν ομιλία οι Δήμαρχοι των Δήμων της Λεμεσού και ο ΓΔ του ΕΟΑ Λεμεσού.

https://fb.me/e/2eMzBQoUt

Τρίτη 15/10/2024 – Αιμοδοσία

2.jpg

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Πράσινης Εβδομάδας, η δέσμευσή του Ομίλου Green Energy για τη βιωσιμότητα επεκτείνεται πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ο Δήμος Πολεμιδιών θέτει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στο Σταθμό Αιμοδοσίας της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.

Αυτή η δράση μας υπενθυμίζει ότι η βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στο περιβάλλον, αλλά αγγίζει και τη φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Με την συγκεκριμένη ενέργεια προσφοράς, συνεισφέρουμε στη διατήρηση της ζωής, παρέχοντας αίμα σε όσους το χρειάζονται. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε ότι κάθε φυάλη αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρία άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τον Όμιλο Green Energy και γίνεται στη μνήμη των συναδέλφων Σάββα Σοφοκλέους και Ντιάνας Γαβριηλίδου.

https://fb.me/e/4WWJctgeS

Τετάρτη 16/10/2024 – Εργαστήρι Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά‎

3.jpg

Συνέχεια στις δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας με εργαστήρι για παιδιά, που διοργανώνει ο Όμιλος Green Energy και υπό την αιγίδα του Δήμου Κουρίου. Το εργαστήρι με θέμα «Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2024, μεταξύ των ωρών 17:00 – 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Ύψωνα.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου Green Energy δεν αποσκοπεί μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στο να εμπνεύσει τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν πιο πράσινο και υπεύθυνο τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία και τη φαντασία των παιδιών, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και τη μετατροπή καθημερινών αντικειμένων σε κάτι νέο και χρήσιμο. Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση θα υπάρχουν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια με τους κάδους ανακύκλωσης και αφήγηση παραμυθιού.

https://fb.me/e/7PZMQNWnU

Πέμπτη 17/10/2024 – Παρουσίαση και Ενημέρωση θεμάτων Ανακύκλωσης και Πράσινης Ενέργειας

4.jpg

Με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της αειφορίας, οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γερμασόγειας θα παρακολουθήσουν μια εκπαιδευτική παρουσίαση από μέλη του Ομίλου Green Energy σχετικά με την ανακύκλωση και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δράσεις σαν και αυτή θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης των φυσικών πόρων και θα τους δώσουν τα εφόδια να γίνουν γνώστες στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία ενός πιο οικολογικού μέλλοντος.

https://fb.me/e/5C0TS1GDq

Παρασκευή 18/10/2024 - Δεντροφύτευση

5.jpg

Στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, ο Όμιλος Green Energy, ο Δήμος Πολεμιδιών και ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού σας προσκαλούν στην εκδήλωση Δενδροφύτευση. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στο Λόφο Καλέβουναρι, πίσω από το Αθλητικό Κέντρο «Θεμιστόκλειο» στα Πολεμίδια, μεταξύ των ωρών 9:00 -11:00 π.μ.

Η εν λόγω δεντροφύτευση στο Καλέβουναρι αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης περσινής, στόχος της οποίας είναι η μετατροπή της περιοχής σε αντιπυρηνική ζώνη. Να σημειωθεί πως με την περσινή πρωτοβουλία φυτεύτηκαν πάνω από 190 δενδρύλλια.

https://fb.me/e/2r1Czt5R7

Σάββατο 19/10/2024 - Green Woofs

6.jpg

Η φετινή Πράσινη Εβδομάδα επεκτείνεται πέραν των αξόνων του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος, και στα Ζώα. Ο Όμιλος Green Energy, ο Δήμος Αμαθούντας και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Green Woofs» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2024 στο Πάρκο Σκύλων Γερμασόγειας μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: παιχνίδια για τους τετράποδους φίλους μας, δωρεάν διάθεση σκυλοτροφής, facepainting και μπαλονοκατασκευές, ομιλία από την κτηνίατρο Δρ. Αγγέλα Νεοφύτου και άλλες εκπλήξεις. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των παρευρισκόμενων σχετικά με τις ανάγκες των κατοικίδιων όπως είναι η φροντίδα, η κοινωνικοποίηση και η άσκηση.

*Για τη ασφάλεια όλων παρακαλούνται οι κηδεμόνες να εξασφαλίσουν την φροντίδα και την προστασία του κατοικίδιου τους με την χρήση λουριού και σακουλιών απορριμμάτων.

https://fb.me/e/9hIJuRRfh

Κυριακή 20/10/2024 – Ποδηλασία

7.jpg

Η Πράσινη Εβδομάδα 2024 ολοκληρώνεται, ποδηλατώντας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στο My Mall Λεμεσού. Παράλληλα, η συγκεκριμένη ημέρα σηματοδοτεί και την λήξη της εκστρατείας «Ride to Green», μιας πρωτοβουλίας του Ομίλου Green Energy, και της Nextbike Cyprus και υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στη βιώσιμη κινητικότητα και την πράσινη μετάβαση.

Η χρήση του ποδηλάτου όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά ενισχύει και τη σωματική υγεία και ευεξία. Πρόκειται για μια κατάσταση που ωφελεί τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον.

Η ποδηλασία θα αρχίσει στις 16:00 από τον χώρο στάθμευσης του My Mall μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Νέου Λιμανιού και πίσω, σε μια απόσταση συνολικά 7 χιλιομέτρων. Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα παρέχεται ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της χρήσης ποδηλάτου, μουσική, ποδηλασία, και εκπλήξεις για παιδιά και μεγάλους.

https://fb.me/e/7q7goPkwd

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοικτές προς το κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close