Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2024
Οι γιορτές των Χριστουγέννων φέρνουν χαμόγελα και στους εργαζόμενους καθώς τα Χριστούγεννα και η Δεύτερη Μέρα των Χριστουγέννων «πέφτουν» Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα οπότε δυο μέρες ξεκούρασης είναι πάντα καλοδεχούμενες. Η Πρωτοχρονιά φέτος «πέφτει» Τετάρτη ενώ η αμέσως επόμενη αργία για τους εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιο τομέα είναι η γιορτή των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου που «πέφτουν» Δευτέρα.
Το γενναιόδωρο 2025 «φέρνει» μπόλικες αργίες και τριήμερα
Αν το 2024 κρίθηκε ως ευνοϊκό για τις ημέρες ξεκούρασης τότε το 2025 δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί γενναιόδωρο καθώς ημερολογιακά φέρνει μπόλικες αργίες που μεταφράζονται σε τριήμερα ξεκούρασης από τις σχολικές αλλά και επαγγελματικές υποχρεώσεις.
To πρώτο τριήμερο του 2025 είναι η αργία της Καθαράς Δευτέρας που «πέφτει» στις 3 Μαρτίου και λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί και νέα ανάπαυλα καθώς ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 «πέφτει» την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου. Πολλοί εργαζόμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το σαββατοκύριακο και παίρνοντας άδεια την Δευτέρα μπορούν να απολαύσουν ένα τετραήμερο ξεκούρασης.
Παραδοσιακά ακολουθεί το Πάσχα με τους μαθητές να «πανηγυρίζουν» για την καθιερωμένη διακοπή των μαθημάτων. Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Τα σχολεία θα κλείσουν όπως κάθε χρόνο παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.
Για τους εργαζομένους ημέρες αργίας του Πάσχα θεωρείται μόνο η Δευτέρα του Πάσχα ήτοι η 21η Απριλίου.
Έπεται η αργία της Πρωτομαγιάς που «πέφτει» Πέμπτη και εκείνη τη μέρα τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ θεωρείται και υποχρεωτική αργία για τους εργαζομένους.
Η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος που πέφτει την Δευτέρα 9 Ιουνίου χαρίζοντας ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές αλλά και σε όσους εργαζομένους είναι στους «τυχερούς» και το επάγγελμα τους αργεί εκείνη την ημέρα.
Εξίσου ευνοϊκή είναι η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου που «πέφτει» Παρασκευή και δίνει ένα καλοκαιρινό τριήμερο ξεκούρασης.
Σχετικά
Wednesday: Πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα της 3ης σεζόν
Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πληροφορίες για την πλοκή της νέας σεζόν
Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας PhOETRY IV, 2026
Πρόκειται για έναν μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που ανοίγει ένα δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην ποίηση και τη φωτογραφία
Το CUPRA Terramar ήρθε να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των sport SUV
Το CUPRA Terramar ξεχωρίζει στην κατηγορία των sport SUV, συνδυάζοντας επιβλητικό design, δυναμικό χαρακτήρα και 100% CUPRA DNA.
Αίθριος καιρός με αυξημένες νεφώσεις - Πότε επιστρέφει η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ο Ανδρέας Γεωργίου επιστρέφει στο Σίγμα
Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου ξανά στο ΣΙΓΜΑ και στον ΣΚΑΪ
Οι 5+1 budget friendly προορισμοί του εξωτερικού για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Από τη Μεσόγειο μέχρι την Κεντρική Ευρώπη για ταξίδια γεμάτα εμπειρίες
Πέθανε ο ηθοποιός Patrick Muldoon των «Days of Our Lives» και «Melrose Place»
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών
Η Lidl Κύπρου ενισχύει τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με 50.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
Για ακόμα μια χρονιά, η εταιρεία μετέτρεψε την τεχνολογία σε ανθρωπιστική βοήθεια, στηρίζοντας την Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων.
10 road trip για τo τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Το τριήμερο 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση
Πότε είναι η Γιορτή της Μητέρας το 2026
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται σε διαφορετικές ημέρες ανά τον κόσμο, συνηθέστερα τους μήνες Μάρτιο ή Μάιο
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 5ης σεζόν της σειράς Fauda – Βίντεο
Οι οπαδοί της σειράς ετοιμάζονται για την πιο ανατρεπτική σεζόν μέχρι σήμερα