19 October 2024
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έρχεται το Φεστιβάλ Erasmus+ για να μάθεις προγράμματα και ευκαιρίες μέσω της ΕΕ

Με μουσική, χορό, διασκέδαση, παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2024

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης διοργανώνουν «Erasmus+ Festival», στο πλαίσιο των πετυχημένων #ErasmusDays, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στην Λεωφόρο Μακαρίου, Πλατεία Σπυριδάκη από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα Erasmus+ και θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει μουσική, χορός, διασκέδαση, παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να προωθήσουμε τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη!

Το φεστιβάλ Erasmus+ 2024 έχει στόχο την προβολή του Προγράμματος και των εγκεκριμένων σχεδίων, και την ανάδειξη φορέων που υλοποιούν ή υλοποίησαν σχέδια.

-Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Erasmus+, να συνομιλήσουν μαζί με εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών και να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες,
-Διαδραστικά παραμύθια για παιδιά δημοτικού
-Δημιουργική γωνιά – δημιούργησε το δικό σου coaster- βάση για ποτήρι, με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες και το Erasmus. Τα Coaster θα αναρτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα υπάρχει νικητής.
-Εργαστήριο για τις γυναίκες και τη φροντίδα της μητρότητας με σεβασμό “women and obstetric violence” Paving the way toward respectful maternity care.
-Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και τους στόχους της. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσφερθούν στους επισκέπτες μια ψυχαγωγική αλλά και επιμορφωτική εμπειρία, που θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ευρώπης.
-Ενίσχυση της ψυχικής υγείας, της ευημερίας και της ψυχικής ανθεκτικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.
-Το έργο KidLe, στοχεύει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία σε νέα σχολικά περιβάλλοντα και να ενδυναμώσει τόσο τους γονείς όσο και τους δασκάλους να ενσωματώσουν το παιχνίδι ως τρόπος επικοινωνίας και μάθησης με τα παιδιά.
-Το έργο InterGenic έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη διττή μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την ψηφιοποίηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προωθώντας τη διαγενεακή μάθηση.
-‘Το Βιώσιμο Μέλλον Είναι Πάνω Σου’ ανοιχτή συζήτηση με νέους και νέες για την συμμετοχικότητα τους σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και κοινωνίας τα οποία τους απασχολούν.
-Οργάνωση διαφόρων διαδραστικών δραστηριοτήτων όπως πλατφόρμα ρομποτικής, τρισδιάστατο εκτυπωτή και γραφείο πληροφοριών ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Στόχος του «Erasmus Festival» και γενικότερα των #Erasmusdays 2024, είναι η μαζική προβολή του Erasmus+, του προγράμματος της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο «Erasmus Festival 2024», να γνωρίσετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει το πρόγραμμα, να πληροφορηθείτε για το πώς να ζήσετε και εσείς την εμπειρία, αλλά και να γιορτάσετε μαζί μας το ταξίδι στη γνώση, σε έναν κόσμο ευκαιριών κι εμπειριών!

Είσοδος Ελεύθερη!

erasmus poster 3.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close