Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2024
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης διοργανώνουν «Erasmus+ Festival», στο πλαίσιο των πετυχημένων #ErasmusDays, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στην Λεωφόρο Μακαρίου, Πλατεία Σπυριδάκη από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα Erasmus+ και θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει μουσική, χορός, διασκέδαση, παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να προωθήσουμε τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη!
Το φεστιβάλ Erasmus+ 2024 έχει στόχο την προβολή του Προγράμματος και των εγκεκριμένων σχεδίων, και την ανάδειξη φορέων που υλοποιούν ή υλοποίησαν σχέδια.
-Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Erasmus+, να συνομιλήσουν μαζί με εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών και να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες,
-Διαδραστικά παραμύθια για παιδιά δημοτικού
-Δημιουργική γωνιά – δημιούργησε το δικό σου coaster- βάση για ποτήρι, με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες και το Erasmus. Τα Coaster θα αναρτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα υπάρχει νικητής.
-Εργαστήριο για τις γυναίκες και τη φροντίδα της μητρότητας με σεβασμό “women and obstetric violence” Paving the way toward respectful maternity care.
-Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και τους στόχους της. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσφερθούν στους επισκέπτες μια ψυχαγωγική αλλά και επιμορφωτική εμπειρία, που θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ευρώπης.
-Ενίσχυση της ψυχικής υγείας, της ευημερίας και της ψυχικής ανθεκτικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.
-Το έργο KidLe, στοχεύει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία σε νέα σχολικά περιβάλλοντα και να ενδυναμώσει τόσο τους γονείς όσο και τους δασκάλους να ενσωματώσουν το παιχνίδι ως τρόπος επικοινωνίας και μάθησης με τα παιδιά.
-Το έργο InterGenic έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη διττή μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την ψηφιοποίηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προωθώντας τη διαγενεακή μάθηση.
-‘Το Βιώσιμο Μέλλον Είναι Πάνω Σου’ ανοιχτή συζήτηση με νέους και νέες για την συμμετοχικότητα τους σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και κοινωνίας τα οποία τους απασχολούν.
-Οργάνωση διαφόρων διαδραστικών δραστηριοτήτων όπως πλατφόρμα ρομποτικής, τρισδιάστατο εκτυπωτή και γραφείο πληροφοριών ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Στόχος του «Erasmus Festival» και γενικότερα των #Erasmusdays 2024, είναι η μαζική προβολή του Erasmus+, του προγράμματος της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας.
Σας προσκαλούμε λοιπόν στο «Erasmus Festival 2024», να γνωρίσετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει το πρόγραμμα, να πληροφορηθείτε για το πώς να ζήσετε και εσείς την εμπειρία, αλλά και να γιορτάσετε μαζί μας το ταξίδι στη γνώση, σε έναν κόσμο ευκαιριών κι εμπειριών!
Είσοδος Ελεύθερη!
Σχετικά
Το Προεδρικό Μέγαρο ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες
Η πρώτη οργανωμένη εικαστική ξενάγηση φέρνει το κοινό κοντά σε σημαντικά έργα Κυπρίων δημιουργών, σπάνιες αρχαιότητες και ένα ξεχωριστό ψηφιακό ταξίδι στον χρόνο
Η Μαριλένα Ζωδιάτου φέρνει το «The Very Normal Comedy Show» σε τρεις πόλεις
Η Κύπρια comedian σχολιάζει όσα θεωρούμε απολύτως φυσιολογικά, σε έξι βραδιές με stand-up, φαγητό, ποτό και meet & greet
Μια δωρεάν γιορτή για τα μεταναστευτικά πουλιά στο Πάρκο Αθαλάσσας
Παρατήρηση και δακτυλίωση πουλιών, τηλεσκόπια και κυνήγι θησαυρού στο δάσος για μικρούς και μεγάλους.
Fun Day στο Achna Lake Park με παιχνίδι, shows και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το Achna Lake Park μετατρέπεται σε έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο διασκέδασης, με shows, παιχνίδια, δραστηριότητες και φαγητό για μικρούς και μεγάλους
Η (παραδοσιακή) γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά θα στηθεί και φέτος στην πλατεία
Η παραδοσιακή Christmas Fayre επιστρέφει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, και καλεί δημιουργούς, παραγωγούς και επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή
«Two Stories One Table»: Ελληνικές και Κυπριακές Γεύσεις Συναντιούνται στο Mare Paphos αυτό το Σάββατο
Μια βραδιά με ξεχωριστές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.
«Φως στη Ζωή»: Πορεία ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία στη Λευκωσία
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Δημαρχείο Λευκωσίας θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χρώμα ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία
Ο πιο «πλούσιος» Οκτώβριος θα συμβεί στo Θέατρο Ριάλτο
Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη γυναίκα του Πόντου έρχεται στην Πάφο
Μουσική, χορός και λόγος φωτίζουν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια της γυναίκας που κράτησε ζωντανές τη μνήμη και την παράδοση
Το «The Corridor» του Φώτη Νικολάου έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Μια ποιητική παράσταση σύγχρονου χορού για το πένθος, τη μνήμη, την ταυτότητα και τη δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει την απώλεια σε συλλογική εμπειρία
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λακατάμειας επιστρέφει και αναζητά καλλιτέχνες
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εορταστικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου
Week Agenda: 25 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, συναυλίες, φεστιβάλ και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες γεμίζουν την ατζέντα των επόμενων ημερών