Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024
Με μία λακωνική ανακοίνωση του ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Κύπρου, το Νέα Ελβετία στις Πλάτρες μας ενημερώνει πως κλείνει για μία μεγάλη ανακαίνιση.
Το Νέα Ελβετία μάλιστα πρόσφατα ανακυρήχθηκε και βραβεύτηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού ως "Historic Hotel" για τη συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελώντας το πρώτο ξενοδοχείο στην Κύπρο που κατακτά αυτή την ξεχωριστή διάκριση.

Το ξενοδοχείο Νέα Ελβετία ή New Helvetia Hotel στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτήριο του 1929, είναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στην Κύπρο και λειτουργεί υπό τη διοίκηση της 4ης γενιάς των ιδιοκτητών. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λόμπι είναι ένα πεύκο ηλικίας 250 ετών που δεσπόζει περνώντας μέσα από την οροφή, καθώς και το παλιό τούβλινο τζάκι.
Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας το ιστορικό ξενοδοχείο προβαίνει στην 5η του ανακαίνιση και κλείνει αυτό το διάστημα για να επιστέψει το 2025 έτοιμο να φιλοξενεί γαμήλιες δεξιώσεις, διάφορες άλλες εκδηλώσεις και μία νέα εμπειρία φιλοξενίας.
Ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα σε ένα πραγματικά ξενοδοχείο στολίδι του νησιού μας και των Πλατρών.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν