Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024
Την απόφαση της Jazeera Airways όπως επεκτείνει το δρομολόγιο Κουβέιτ–Λάρνακα για ολόκληρο το χρόνο, χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη (15/10) με αξιωματούχους της εταιρείας.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο δρομολογίο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.
Ο κ. Κουμής συναντήθηκε με την Area Manager (Λεβαντίνης και Αιγύπτου) της Jazeera Airways Μαντόνα Χόγιεκ, στην παρουσία του Διευθυντή της Sky Master, αντιπροσώπου εταιρείας της Jazeera Airways στην Κύπρο, Αντώνη Ορθοδόξου.
Αρχικά, ο κ. Κουμής ενημέρωσε για τις συνθήκες σε σχέση με τη σύνδεση της Κύπρου με χώρες της περιοχής και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο Τουρισμού για την περαιτέρω ενίσχυσή της. Ανέφερε, επίσης, ότι το Υφυπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο και πρόθυμο για συνεργασίες, καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια για αναβάθμιση και ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός.
Με τη σειρά της, εκ μέρους της Jazeera Airways η κ. Χόγιεκ ενημέρωσε τον Υφυπουργό Τουρισμού για την απόφαση της εταιρείας να επεκτείνει το δρομολόγιο Κουβέιτ – Λάρνακα για ολόκληρο το χρόνο, καθώς, η Λάρνακα, και η Κύπρος ευρύτερα, προσφέρονται ως ολόχρονοι τουριστικοί προορισμοί, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, όσο και των εμπειριών που προσφέρει.
Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο Κουβέιτ – Λάρνακα θα εκτελείται δύο φορές τη βδομάδα μέχρι τον Μάρτιο και ακολούθως, θα συνεχιστεί το πτητικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιόδου.
Μάλιστα, η κ. Χόγιεκ ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς της Jazeera Airways βρίσκεται η αξιοποίηση του εν λόγω δρομολογίου για την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.
Στη συνέχεια, μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες διασύνδεσης της Κύπρου με τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, όπως επίσης, η εξεύρεση τρόπων για περαιτέρω προώθηση της Κύπρου ως προορισμός στις συγκεκριμένες αγορές.
Ο κ. Κουμής χαιρέτισε την απόφαση της Jazeera Airways για την επέκταση του δρομολογίου και την πρόθεσή της για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου.
Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ότι η θετική διάθεση που επικρατεί δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
Σχετικά

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν

Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται σταδιακή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Από τους Peaky Blinders στο House of Guinness: Ο Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με νέα σειρά εποχής
Η αυτοκρατορία της πιο φημισμένης μπύρας στον κόσμο και η ιστορία μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές δυναστείες της Ευρώπης.

Όλα σχεδόν τα δώρα του μεγάλου διαγωνισμού της μπύρας ΚΕΟ βρίσκονται στην αγορά και περιμένουν να τα κερδίσετε
Χίλια, σούπερ δώρα κερασμένα από την μπύρα ΚΕΟ

Ο νέος προορισμός της Wizz Air με απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα
Ανακαλύψτε τον νέο προορισμό με τις νέες απευθείας πτήσεις που ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου

Οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2025
«Οι χώρες που κατατάσσονται στην κορυφή, είναι αξιοσημείωτα συνεπείς για σχεδόν δύο δεκαετίες» σχολιάζει το BBC


Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο ηθοποιός Τζέρι Άντλερ, ο «Χες» των «Sopranos»
Εργάστηκε δεκαετίες στα παρασκήνια του Μπρόντγουεϊ, σε παραγωγές όπως η πρωτότυπη «Ωραία μου Κυρία», πριν γνωρίσει τη μεγάλη αναγνώριση με τους «Sopranos»

Παρουσιάστηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Let’s Culture”
Μέσα από την πλατφόρμα, το κοινό θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο, συγκεντρωμένες σε ένα ενιαίο, εύχρηστο και σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον

Το νησί με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο (όχι, δεν είναι η Σαντορίνη)
Ένα από τα πιο διάσημα εξωτικά νησιά βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς που προσφέρουν τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα παγκοσμίως.