Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024
Το βοτανικό πάρκο Lumina, ένας από τους πιο μαγευτικούς φυσικούς χώρους της ορεινής Λάρνακας, παρουσιάζει φέτος ένα μοναδικό Φεστιβάλ Φθινοπώρου και Halloween, από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024! Μια γιορτή που ενώνει τη γοητεία του φθινοπώρου με τη μαγεία του Halloween, δημιουργώντας έναν φαντασμαγορικό προορισμό για όλες τις ηλικίες. Από παραδοσιακές φθινοπωρινές δραστηριότητες μέχρι θεματικές εκπλήξεις, το Lumina botanical gardens θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Ατμοσφαιρικές δραστηριότητες για όλους.
Το φεστιβάλ υπόσχεται πολλές εκδηλώσεις, που συνδυάζουν την ομορφιά του φθινοπώρου με την ατμόσφαιρα του Halloween:
- «Χρυσαφένιες» Δημιουργίες από τη φύση: Δημιουργήστε τη δική σας χειροτεχνία με στάχια και άλλα «χρυσαφένια» λουλούδια και φύλλα από τη Φύση και το πάρκο! Φτιάξτε στεφάνια, γλάστρες, στολίδια και διακοσμητικά.
- Στους “στοιχειωμένους” κήπους: Για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της φαντασίας, το Lumina έχει δημιουργήσει ειδικά για τις μέρες αυτές…Το φανταστικό τούνελ του τρόμου!!! Ζήστε την ομορφιά του Φθινοπώρου με έναν μαγικό περίπατο μέσα στα βότανα, στο στοιχειωμένο τούνελ, ρίξτε μια ματιά από την πόρτα και το παράθυρο του σκοτεινού βασιλείου του κακού, βρέστε το σπίτι του καλοσυνάτου μάγου!

Δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:
- Κυνήγι Θησαυρού: Οι μικροί επισκέπτες θα περιπλανηθούν στο πάρκο αναζητώντας, μαγικά βότανα, κρυμμένους θησαυρούς, καλά κρυμμένες λιχουδιές και καραμέλες!
- Χειροτεχνίες Halloween: Δημιουργήστε μοναδικές χειροτεχνίες Halloween, στο εργαστήριο του πάρκου παρέα με τους Busy Bees και τους εκπαιδευτές μας.
- Διασκεδάστε παίζοντας σε πραγματική σκηνή!: Σενάρια και φαντασία στη σκηνή του Lumina θα μπορούν να ενσαρκώσουν μικροί και μεγάλοι επίδοξοι ηθοποιοί!
Γαστρονομικές Απολαύσεις
- Παραδοσιακές φθινοπωρινές … κολοκοτές! Ανάβουμε τον ξυλόφουρνο και τι άλλο θα φουρνίσουμε αυτή την εποχή από τις δικές μας παραδοσιακές Κυπριακές Κολοκοτές! Από την Κυπριακή κουζίνα, ζυμώνουμε παρέα και σας προσκαλούμε να μάθετε την τέχνη τους, με τις μαστόρισσες του είδους από τον όμορφο Κόρνο!
Αφεθείτε στις παραδοσιακές γεύσεις του φθινοπώρου:
- Ζεστές Κολοκοτές, μαλλί της γριάς, καραμελωμένα μήλα, και φυσικά κολοκυθόσουπα.
- Ζεστή και κρύα σοκολάτα, σπιτική λεμονάδα και άλλα κοκτέιλ εμπνευσμένα από το Halloween.
Ώρες Λειτουργίας & Πληροφορίες Εισιτηρίων
Ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι από τις 26-28 Οκτωβρίου, από τις 9:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.
- Εισιτήριο εισόδου Φθινοπωρινού και Halloween Φεστιβάλ (26-28 Οκτωβρίου): €10 για ενήλικες, €7 για παιδιά (5-12 ετών), δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 5 ετών. Προπώληση εισιτηρίων ticketbox.cy
- Εργαστήρι για χειροτεχνίες «Χρυσή Φύση» (απευθύνεται σε ενήλικες): €8 το άτομο.
- Εργαστήρι παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων στον ξυλόφουρνο: €8 για ενήλικες, €5 για παιδιά (5-12 χρονών), δωρεάν για παιδιά κάτω των 4 ετών.
- Εργαστήρι για παιδιά με messy play και κατασκευές (απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 6 χρονών): €5 για παιδιά.
- Συμμετοχή στο Κυνήγι Θησαυρού: €5 το άτομο.
- Στη σκηνή του Lumina!: €5 το άτομο.
Επικοινωνία
Διοργάνωση: Βοτανικό Πάρκο Lumina
Τηλέφωνο: +35799973631
Email: luminabotanicalgardens@gmail.com
Σχετικά
Αν αγαπάς τις μοτοσυκλέτες και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αυτό το φεστιβάλ είναι για σένα
Φέτος το φεστιβάλ γιορτάζει 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, προσφέροντας ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, δράση και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια.
18 φεστιβάλ γεμάτα παράδοση και τέχνες για να ζήσεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, κινηματογράφος, μπύρα, παραδοσιακές γεύσεις και μεγάλες γιορτές μάς ταξιδεύουν σε πόλεις και χωριά
Δωρεάν κρουαζιέρες, παιχνίδια και δράσεις στο 5ο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ» στη Λεμεσό
Μια μεγάλη γιορτή για τη θάλασσα και τη ναυτιλία στον Μόλο Λεμεσού
Tα Πυργά θα γεμίσουν (και φέτος) βασίλισσες, μεσαιωνικούς μαχητές, Ιταλούς σημαιοφόρους, άλογα κ.ά.
Έρχεται το εντυπωσιακό Αναγεννησιακό Πανηγύρι για τρίτη χρονιά
Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού έρχεται στον Άγιο Αθανάσιο
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το φεστιβάλ «Η Γειτονιά του Σίνε Βόλος» επιστρέφει και μεταμορφώνει ξανά μια γειτονιά της Λεμεσού
Πέντε ημέρες με δωρεάν συμμετοχικές δράσεις, προφορικές ιστορίες και νέες εμπειρίες σε πάρκα, αυλές, σωματεία και καφενεία
Η ελιά γίνεται πρωταγωνίστρια σε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στο Παραμάλι
Το Φεστιβάλ Αιώνιας Ελιάς επιστρέφει στις 11 Οκτωβρίου στο Παραμάλι, με τοπικά προϊόντα, εργαστήρια γαστρονομίας, πολιτιστικές δράσεις, μουσική και γεύσεις που κρατούν την παράδοση ζωντανή.
Το Φεστιβάλ Μήλου ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό Κυπερούντα τον Οκτώβριο
Η +ΑΞΗ επιστρέφει στη Λεμεσό για δύο ημέρες γεμάτες τέχνη και δημιουργία
Το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ τιμά τη μνήμη του Στέλιου Κυπριανού με χορό, performances, μουσική, εγκαταστάσεις και παιδικές δράσεις.
Το Youth Street Food Festival επιστρέφει στη Δευτερά για δεύτερη διοργάνωση
Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το Δευτερά Youth Street Food Festival επιστρέφει στις 24 Οκτωβρίου με street food, μουσική, δημιουργίες και ακόμη περισσότερη νεανική ενέργεια.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Πουρεκκιού στο Παλαιομέτοχο
Η βραδιά κορυφώθηκε με τη μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου και των ONE
«Two Stories One Table»: Ελληνικές και Κυπριακές Γεύσεις Συναντιούνται στο Mare Paphos αυτό το Σάββατο
Μια βραδιά με ξεχωριστές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.