News , Guide

Τα 7 καλύτερα μέρη στον κόσμο για ski και snowboard

Αποδράσεις σε ορεινούς προορισμούς

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2024

Το αίσθημα που σου προκαλούν οι αποδράσεις σε ορεινούς προορισμούς, ειδικά όταν είναι χιονισμένοι, είναι μαγικό. Πόσο μάλλον όταν αξιοποιείς τις λευκές πλαγιές και τις επιβλητικές βουνοκορφές, κάνοντας χειμερινά σπορ, όπως σκι και σνόουμπορντ. Υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, αλλά μερικά από τα καλύτερα βρίσκονται στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Αυστρία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Παρακάτω θα δείτε τα εφτά καλύτερα μέρη για σκι και σνόουμπορντ, τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της τοποθεσίας και των υποδομών τους, επιτρέπουν στους αθλητές να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο παραμονής τους στις πλαγιές, εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους και προσφέρουν ευχάριστη διαμονή.

Kitzbühel, Αυστρία
Εάν δεν έχετε δοκιμάσει –μέχρι στιγμής– να κάνετε σκι και σνόουμπορτ ή είστε αρχάριος, τότε οι Άλπεις Kitzbühel της Αυστρίας είναι εξαιρετική επιλογή. Η περιοχή, εκτός από πανέμορφη, έχει είκοσι πόλεις και πίστες 900 χλμ., το οποίο σημαίνει ότι θα βρείτε την ιδανική για εσάς τοποθεσία. Το Τιρόλο είναι διάσημο για τις ανοιχτές πλαγιές του, οι οποίες ωστόσο δεν πλημμυρίζουν από κόσμο, αλλά και για τα εκπληκτικά του καταφύγια.

chiara-lo-kitzbuhel-unsplash-1008x1536.webp

Vallée de la Tarentaise – Les Trois Vallées, Γαλλία
Η περιοχή Les Trois Vallées είναι η μεγαλύτερη διασυνδεδεμένη περιοχή σκι και σνόουμπορντ στον κόσμο. Είναι ένα μικρός παράδεισος για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Προσελκύει ιδιαίτερα τους αθλητές του σνόουμπορντ, λόγω του ότι διαθέτει έξι πάρκα χιονιού και τριάντα εφτά ζώνες διασκέδασης. Τα επτά καταφύγια της περιοχής, εκ των οποίων τα πιο διάσημα είναι το Méribel, το Val Thorens και το Courchevel, θα σας εξασφαλίσουν μια ευχάριστη διαμονή.

Vallée de la Tarentaise – Paridiski, Γαλλία
Η περιοχή Paradiski της Γαλλίας έχει τέλεια συντηρημένα μονοπάτια 425 χλμ. και δύο από τα καλύτερα ορεινά καταφύγια του κόσμου για σκι και σνοουμπορντ, το La Plagne και το Les Arcs. Οι προαναφερθείσες περιοχές συνδέονται με ένα διώροφο τελεφερίκ, το Vanoise Express, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και ταχύτερο τελεφερίκ στον κόσμο όταν άνοιξε, το 2003. Τα μικρότερα χωριά των περιοχών αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για οικογένειες και αρχάριους που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

St. Moritz, Ελβετία
Το St. Moritz είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά καταφύγια των Άπλεων και πόλος έλξης διασημοτήτων εδώ και πολλές δεκαετίες. Διαθέτει ογδόντα εφτά πλαγιές, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 1798 μ. και 3292 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και εξαιρετικό έδαφος, γεγονός που οδήγησε στο να επιλεχθεί για να φιλοξενήσει δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, στις πλαγιές του δεσπόζουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία, όπως το Badrutt’s Palace, και λαμβάνουν χώρα μοναδικές ετήσιες εκδηλώσεις, όπως το SunIce Festival –γνωστή και ως Coachella των Άλπεων.

Tignes-Val d’Isère, Γαλλία
Στην κοιλάδα Tarentaise θα βρείτε δύο εντυπωσιακά ορεινά καταφύγια, κατάλληλα για χειμερινά σπορ, τα οποία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ. Οι οικισμοί Val d’Isère και Tignes, γνωστοί και ως Espace Killy, έχουν κορυφαίες πίστες 299 χλμ., σε ύψος μεταξύ 1548 μ. και 3450 μ. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές πίστες για αρχάριους, προσυλκύει κυρίως τους πιο έμπειρους και τολμηρούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους αυτοσχεδιάζοντας. Μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές είναι η La Sache μήκους 10 χλμ., η οποία εκτείνεται από την κορυφή του όρους L’Aiguille Percée και παρουσιάστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Whistler Blackcomb, Καναδάς
Το χιονοδρομικρό κέντρο Whistler Blackcomb, που βρίσκεται στο Whistler του Καναδά είναι η ιδανική επιλογή όσων αναζητούν αχαλίνωτη διασκέδαση εκτός πίστας. Και αυτό γιατί έχει 200 ​​μονοπάτια σε μια ατελείωτη έκταση. Στο Whistler, πέρα από χειμερινά αθλήματα, θα απολαύσετε και τη ζωηρή νυχτερινή ζωή στα πολυσύχναστα κέντρα διασκέδασης, τα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και τις ταβέρνες-μπυραρίες που γίνονται στέκια των σκιέρ, όπου ξεκουράζουν τα καταπονημένα πόδια τους, απολαμβάνοντας παράλληλα αλκοολούχα ποτά, ζεστά ροφήματα και τοπικές λιχουδιές. Τα πιο ζωντανά σημεία της περιοχής είναι είναι τα: Black’s Pub, The Longhorn Saloon και Wild Blue Restaurant Bar.

benjamin-hayward-whistler-blackcomb-unsplash-1068x712.webp

Χοκάιντο, Ιαπωνία
Η Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όσους απολαμβάνουν τα χειμερινά αθλήματα, και πιο συγκεκριμένα το snowboard και το ski. Εκτός από το δημοφιλές, στους γνώστες των χειμερινών αθλημάτων, «japow» (φρέσκο, λεπτό, ξηρό χιόνι με αίσθηση πούδρας που δεν κολλάει), διαθέτει και εντυπωσιακά φυσικά τοπία. Στο Χοκάιντο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, θα βρείτε μερικά από τα κορυφαία ορεινά καταφύγια της χώρας, όπως στην πόλη Niseko. Θα ήταν καλό να αποφύγετε να την επισκεφτείτε μετά τα μισά του Φεβρουαρίου, λόγω του ότι γεμίζει με επισκέπτες που γιορτάζουν το νέο σεληνιακό έτος και δεν θα την απολαύσετε στο έπακρο.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close