Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κύπρου, φιλοξενεί μία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού

Αυθεντική κυπριακή κουζίνα σε ένα ζεστό περιβάλλον με πολλά στοιχεία της αγροτικής Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2024

Αναμφίβολα, το πανέμορφο χωριό Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας αποτελεί σήμερα μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ένα χωριό όπου ζωντανεύει η κυπριακή αρχιτεκτονική και τέχνη των περασμένων αιώνων του νησιού μας όπου ξετυλίγεται μπροστά μας το παρελθόν μας, η Κύπρος της αγροτιάς και της υπαίθρου.

GIANNAKOS_4.width-800.jpg

Αυτό το απομονωμένο αλλά πανέμορφο χωριουδάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στον Μαχαιρά σε κάθε εποχή του χρόνου μεταμορφώνεται δημιουργώντας όμορφες εικόνες. Αυτή την περίοδο, το φθινόπωρο τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους, το κρύο αρχίζει να γίνεται πιο επίμονο και οι επισκέπτες που φτάνουν εκεί απαθανατίζουν ξεχωριστές εικόνες.

GIANAKKOS_3.width-800.jpg

Εκεί, πέραν της ομορφιάς του χωριού, θα βρεθείς και για έναν ακόμα λόγο. Να απολαύσεις αυθεντική κυπριακή κουζίνα, γνήσια πιάτα της Κύπρου στην μοναδική ταβέρνα του χωριού. Η ταβέρνα Γιαννακός, αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της περιοχής.

Τους μήνες του φθινοπώρου αυτό που χαρακτηρίζει την ταβέρνα του χωριού είναι οι "Κολοτζιές" στην είσοδο, που αποτελούν σημείο αναφοράς του μαγαζιού.

GIANNAKOS.width-800.width-800.jpg

Όσο δε για το εσωτερικό του, δεν σταματά να σε ελκύει με τη ζεστασιά που αποπνέει. Κάθε δωμάτιο διαθέτει και το δικό του ζεστό σημείο, με πρωταγωνιστή το τζάκι ή την ξυλόσομπα, και έντονα στοιχεία από την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο και θυμήματα του παρελθόντος, όπως τις αποξηραμένες κολοκύθες που κρέμονται, και τα εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου που στολίζουν τους τοίχους.

Και σαν πάρεις θέση δίπλα σε ένα από τα ζεστά τζάκια, θα απολαύσεις αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες, βασισμένους σε μαγειρευτά φαγητά, φτιαγμένους με ολόφρεσκα προϊόντα. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι τα κουπεπια, τα μακαρόνια του φούρνου, το χαλούμι, το λουκάνικο, το στιφάδο και φυσικά το οφτό κλέφτικο.

image00005_nxVdOdR.width-800.width-800.jpg

Picture6philip.width-1920.width-800.jpg

Το ίδιο ξεχωριστοί όσο το φαγητό είναι και οι άνθρωποί του, που θα σε υποδεχθούν και θα σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο και σε πολύ λογικές τιμές. Αυτή την περίοδο και όσο προχωράμε προς τον χειμώνα το Φικάρδου και η ταβέρνα Γιαννακός είναι η ιδανική εξόρμηση για βόλτα στο βουνό και καλό φαγητό σε ένα πανέμορφο, παραδοσιακό χώρο.

(99689497) Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.
Facebook: Ταβέρνα Γιαννακος-Yiannakos Restaurant
Instagram: yiannakos_restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close