News , Guide

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ευρώπη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

Εντυπωσιακά σημεία σε κάθε γωνιά της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2024

Σχεδιάζετε ένα ονειρεμένο ταξίδι; Αυτά είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ευρώπη, μια λίστα με 10 εμπειρίες που προσφέρουν διάφοροι ευρωπαϊκοί προορισμοί και πρέπει να κάνετε μια φορά στη ζωή σας!

Εντυπωσιακά σημεία μπορεί να συναντήσετε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Επιβλητικές πρωτεύουσες, ιστορικά μνημεία, μαγευτικά τοπία, καθώς και σύγχρονες εικόνες συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα των ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και γενικότερα προορισμών. Τα ταξίδια όμως είναι εμπειρίες και αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και αναζητάτε πάντα κάτι το “διαφορετικό”, εδώ θα δείτε μια λίστα με 10 πράγματα, στηνουσία 10 εμπειρίες μοναδικές στην Ευρώπη που σίγουρα αξίζει να ζήσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας.

1.Απολαύστε το ταξίδι σε ένα μουσείο ψυχεδελικής τέχνης στο Ζάγκρεμπ

Στεγασμένο στον δεύτερο όροφο του παλατιού Raffay του 18ου αιώνα, το Κροατικό Μουσείο Naïve Art, CIMAM στο Ζάγκρεμπ προσφέρει μια σταθερή εισαγωγή στο θέμα, κυρίως έργο αυτοδίδακτων χωρικών ζωγράφων από χωριά στα ανατολικά της χώρας. Αναμένετε φανταστικά παράξενες αγροτικές σκηνές και περίπλοκα διακεκομμένα τοπία που αγγίζουν τα όρια του ψυχεδελικού.

croatian-museum-naive-art.webp

2.Νέον παντού σε μια γκαλερί στο Λονδίνο

Σε αυτήν την αυλή στο Walthamstow στο Λονδίνο εκτίθεται μπροστά στα μάτια σας… πολλή τέχνη. Εάν εκτιμάτε μια καλή ταμπέλα νέον, θα είστε στον παράδεισο στο God’s Own Junkyard. Ο αείμνηστος ιδιοκτήτης του, ο καλλιτέχνης Chris Bracey, συνέλεξε τα έργα για 37 χρόνια, τα έφτιαξε και τα αποκατέστησε. Μερικά είναι από τη σούπερ ζωηρή πλευρά, έχοντας εμφανιστεί σε strip clubs της δεκαετίας του 1960 και σε εκπομπές, ενώ άλλοι είναι θερμά νοσταλγικά… Το καφέ «Rolling Stones» του “Νέον των θαυμάτων” σερβίρει κέικ και ζεστά ροφήματα ή και κάποιο ποτό, αν το επιθυμείτε.

3.Δείτε κάποιο «θέατρο κινητικής γλυπτικής» στη Γλασκώβη

Το Sharmanka Kinetic Theatre της Γλασκώβης περιλαμβάνει γλυπτά από ανακυκλωμένα σκραπ, συγχρονισμένη μουσική, έγχρωμους φωτισμούς και εκατοντάδες σκαλιστά γκροτέσκο που διηγούνται ιστορίες που μερικές φορές είναι αστείες, μερικές φορές τραγικές, όλες όμως με φόντο τον αναπόφευκτο και αδυσώπητο κύκλο ζωής και θανάτου. Μην αποθαρρύνεστε από την προοπτική της ρωσικής τραγωδίας που ειπώθηκε μέσω ξύλινων φιγούρων με ηλεκτροκίνηση. Πάντα κάτι είναι γοητευτικό, κάτι απλό, κάτι άμεσο και απόλυτα υπνωτιστικό σε αυτές τις παραστάσεις.

4.Επισκεφθείτε την πιο ζωντανή γειτονιά της Κοπεγχάγης

Στα βόρεια προάστια του λιμανιού, ο επισκέπτης συναντά τη μεταβιομηχανική Refshaleøen. Αν είστε λάτρης της τέχνης και του design να επισκεφθείτε τη γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης της Κοπεγχάγης καθώς και την υπαίθρια αγορά της B&W, όπου θα βρεθείτε ανάμεσα σε μια γκάμα επίπλων.Ωστόσο, η περιήγηση δεν τελειώνει εδώ μιας και το street food market Reffer προσφέρει οικονομικές επιλογές, ενώ συγκεκριμένα στο La Bachina θα τις συνδυάσετε με ένα εντυπωσιακή θέα. Tip: Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε μοναδική θεά στο ηλιοβασίλεμα.

refshaleoen.webp

5.Πάρτι σε μια βραδιά techno δίπλα στο ποτάμι στη Στοκχόλμη

Κανένα ταξίδι στη Στοκχόλμη μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους πάρτι της πόλης. Τα μπαρ στον τελευταίο όροφο του Slakthuset, σε ένα πρώην σφαγείο, και στο Tak, σε μια ανανεωμένη πλατεία στο μπρουταλιστικό Norrmalm, είναι οι πιο πολυσυζητημένες τοποθεσίες αυτή τη στιγμή. Αλλά το επίκεντρο της καλοκαιρινής νυχτερινής ζωής στο Södermalm είναι το Trädgården, μια τεράστια αυλή με πάγκους για φαγητό, συγκεκριμένα η Μέκκα του φαγητού όπου συνδυάζονται με διάφορα events. Κατά τις ψυχρότερες περιόδους, ο χώρος μεταφέρεται σε ένα διώροφο techno και electro club που ονομάζεται Under Bron (Κάτω από τη Γέφυρα), το οποίο έχει μια πιο underground αίσθηση.

6.Κολύμβηση και μια αρ νουβό σάουνα στο Μόναχο

Ένας επιμελώς ανακαινισμένος αρ νουβό θόλος υψώνεται επιβλητικά πάνω από μια από τις πιο όμορφες πισίνες της Ευρώπης στο Müllersches Volksbad, έναν ναό κολύμβησης με υπαίθρια αυλή που άνοιξε στον ποταμό Isar του Μονάχου το 1901. Καθώς και μια θερμαινόμενη πισίνα μήκους 100 μέτρων 27 C, θα βρείτε μια ελαφρώς πιο ζεστή μικρότερη πισίνα και μερικά ρωμαϊκά ατμόλουτρα. Η πραγματική γερμανική εμπειρία βρίσκεται στη φινλανδική σάουνα, με το Aufguss (η διαδικασία ρήψης νερού από έναν Aufgussmeister στις πυρακτωμένες πέτρες μέσα στη σάουνα), ένα ελαφρώς “σαδιστικό” τελετουργικό – για όσους αντέχουν.

7.Χαλαρώστε στο πιο φημισμένο χαμάμ της Κωνσταντινούπολης

Είναι γνωστό ότι το χαμάμ λαμβάνει τελετουργικές διαστάσεις στην Κωνσταντινούπολη, οπότε μια τέτοια εμπειρία αξίζει πραγματικά αν βρεθείτε εδώ. Το Kılıç Ali Paşa Hamamı είναι έργο του διάσημου Οθωμανού αρχιτέκτονα Mimar Sinan, και χτίστηκε μεταξύ 1578 και 1583 για να εξυπηρετεί τις δυνάμεις του οθωμανικού ναυτικού. Το 2012 άνοιξε ξανά για το κοινό έπειτα από μια μεγάλη αναστήλωση. Το εσωτερικό αυτού του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και κάνει την εμπειρία χαλάρωσης ξεχωριστή… Info: Το χαμάμ είναι ανοιχτό για γυναίκες το πρωί και για άνδρες το απόγευμα.

hamam.webp

8.Ανακαλύψτε μια προπολεμική συνοικία στη Φρανκφούρτη

Η ανακατασκευή ιστορικών κτιρίων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είναι μια τακτική που θα συναντήσετε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, το ξεχωριστό στην περίπτωση της Φρανκφούρτης είναι ότι αναστήλωσε μια ολόκληρη συνοικία. Ο λόγος για τη συνοικία DomRömer – τη «νέα» παλιά πόλη της Φρανκφούρτης, που εκτείνεται σε 7.000 τετραγωνικά μέτρα μεταξύ της πλατείας του καθεδρικού ναού και του μεσαιωνικού κτιρίου Römer που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των πολέμων.

DomRomer.webp

9.Περπατήστε (ή κ ποδήλατο) σε έναν αρχαίο δρόμο στη Ρώμη

Κάντε ένα βήμα πίσω στο χρόνο, κυριολεκτικά, καθώς περπατάτε (ή με ποδήλατο) σε έναν από τους παλαιότερους δρόμους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: την Appia Antica στη Ρώμη. Αυτός ο αρχαίος δρόμος συνέδεε τη Ρώμη με το Μπρίντιζι και παραμένει μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης. Το γύρω πάρκο είναι επίσης γεμάτο μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων κατακόμβων και μαυσωλείων που περιέχουν τα λείψανα αξιοσημείωτων προσωπικοτήτων, όπως πάπες, μάρτυρες και ευγενείς.

via-appia-antica-italy-sh.jpg

10.Κάντε μια βόλτα σε μια κουλ «γειτονιά» του Λίβερπουλ

Ο λόγος για το Baltic Triangle. Εδώ ο επισκέπτης συναντά start-ups, street food και εκπληκτικούς χώρους τέχνης. Πρόκειται για μια βιομηχανική περιοχή που βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι ιστορικές αποθήκες της έχουν πλέον μετατραπεί σε ένα «υπαίθριο πάρτυ». Μουσική, τέχνη, λιχουδιές, όλα όσα χρειάζεστε για να διασκεδάσετε.

Baltic-Triangle.webp

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close