Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2024
Η σειρά - φαινόμενο Game of Thrones που απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, η Warner Bros σχεδιάζει «αθόρυβα» τουλάχιστον μία ταινία που θα διαδραματίζεται στο επικό σύμπαν του συγγραφέα George R.R. Martin.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρότζεκτ είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και προς το παρόν δεν υπάρχει σκηνοθέτης, ηθοποιός ή σεναριογράφος που να συνδέεται με την παραγωγή.
Η κίνηση αυτή μπορεί να σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής. Οι showrunners της σειράς Game of Thrones (David Benioff και Dan Weiss) ήθελαν ως γνωστόν να ολοκληρώσουν τη σειρά με τρεις ταινίες μεγάλου μήκους αντί για την τελευταία σεζόν που προβλήθηκε το 2019.
Ο Martin ήταν επίσης θετικός στην ιδέα μιας ταινίας και το 2014 δήλωνε στο The Hollywood Reporter ότι είχαν πέσει στο τραπέζι διάφορες ιδέες. Αλλά εδώ και καιρό, το HBO αντιδρούσε, προτιμώντας να παραμείνει στη σειρά.
Πέρα από τις αλλαγές στις τάξεις των στελεχών του ΗΒΟ, από το 2019 οπότε και έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Game of Thrones, άλλαξε και το τοπίο στη βιομηχανία, με τις ταινίες να εμπνέουν σειρές.
Όπως συνέβη με το spinoff του HBO The Penguin (από το σύμπαν του The Batman), την επερχόμενη σειρά Dune: Prophecy μετά την επιτυχία των δύο ταινιών Dune του Ντενί Βιλνέβ, τη νέα τηλεοπτική εκδοχή των μυθιστορημάτων Harry Potter, τις νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά και την τηλεοπτική σειρά The Rings of Power. Το 2022, κυκλοφόρησε το «House of the Dragon», ενώ το 2025 αναμένεται η σειρά πρίκουελ A Knight of the Seven Kingdoms.
Με πληροφορίες από Hollywood Reporter
Σχετικά

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο

«The Woman in Cabin 10» με την Κίρα Νάιτλι – Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix έχει τρέιλερ
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ μυθιστoρήματος της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι».

Βραβείο FAN στην Ευριδίκη Παπαϊακώβου για την ταινία της “Poppy Flowers”
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Imaginaria στην Ιταλία στις 23 Αυγούστου

Έμα Στόουν: Με ξυρισμένο κεφάλι στην αφίσα της νέας ταινίας του Λάνθιμου
Το «Bugonia» αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 82ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας