Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2024
Η ταβέρνα Art Eat μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή αφορμή για εξόρμηση στο βουνό αφού βρίσκεται στις πανέμορφες και χωμένες μέσα στο πράσινο Πάνω Πλάτρες. Εδώ θα γευτείτε γνήσιο μαμαδίστικο ελληνικό φαγητό που το απολαμβάνεις μέσα στα δέντρα του Τροόδους, με ήχους από τ' αηδόνια , δίπλα στην πισίνα των εξοχικών κατοικιών της ΠΟΕΔ. Την διακόσμηση του χώρου την έχει επιμεληθεί η καταξιωμένη Κύπρια ζωγράφος Φρόσω Ανδρέου με τους πίνακες της.
Η μαγείρισσα της ταβέρνας, η κυρία Αλεξάνδρα κατάγεται από την Σάμο και γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της νησιωτικής ελληνικής κουζίνας. Θα απολαύσετε από τα χεράκια της γευστικούς ελληνικούς μεζέδες που μπορείτε να τους απολαύσετε πίνοντας σαμιώτικα, ελληνικά η και κυπριακά κρασιά. Το μενού της ταβέρνας αλλάζει καθημερινά και μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ. Επίσης, στο εστιατόριο πραγματοποιείται και live cooking bbq με τον καταξιωμένο chef Jeffrey Hoffens. Συνήθως γίνεται Σάββατο βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι. Οι ημερομηνίες αναρτώνται στα social media της ταβέρνας.

Η ταβέρνα δεν αγαπάει μόνο την ελληνική κουζίνα αλλά και μουσική. Οι μουσικοί μαγαζιού θα σας κρατάνε συντροφιά με ελληνικά τραγούδια όσο εσείς τρώτε ή απολαμβάνετε το ποτό σας. Τα μουσικά σχήματα της ταβλέρνας Art Eat είναι: Παρασκευή βράδυ στις 20:30 εμφανίζεται ο Στέλιος Καλλιστρατης στην κιθάρα και η Πηνελόπη Βασιλείου στο τραγούδι.
Σάββατο βράδυ στις 20:30 τραγουδάει ο Λευτέρης Μοσχοβίας καθώς επίσης στα πνευστά και κρουστά, η Δέσποινα Ζορμπά στο βιολί, ούτι και πολίτικη λύρα και η Ελένη Μοσχοβία στα πλήκτρα. Κυριακή μεσημέρι στις 13:30 βρίσκεται εκεί ο Νικόλας Σαββίδης στο τραγούδι με τον Μαρίνο Γεωργιάδη στην κιθάρα. Υπάρχουν επίσης και guest μουσικοί που κάποιες φορές παίζουν όπως ο Αντρος Ψαρουδης στην κιθάρα/τραγουδι και ο Άριστος Σάββα στο μπουζούκι. Επιπλέον, κάνουν εμφανίσεις στον χώρο το συγκρότημα Nico Duo που αποτελείται από τον Νικόλα Σιδέρη στο μπουζούκι/τραγούδι και τον Νίκο Δημητρίου στο ακορντεόν. Ακόμα, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο συγκρότημα Αρχή Δια του Ρεμπετικου.
>> (96952100) Αηδονιών 5 , Πάνω Πλατρες ή μέσω του google maps ΕΔΩ. Παρ 12.00 έως αργά το βραδυ, Σ 08:30 έως αργά το βράδυ, Κυριακή 08.30-18.00. Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό σε όλες τις γιορτές και αργίες. Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαιρι με το κλείσιμο των σχολείων ανοιχτό κάθε μέρα.
Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας και μέσω διαδικτύου ΕΔΩ
Facebook: ArtEat Restaurants Platres
Σχετικά
 
            
        50 επλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και γλυκό στον Πρωταρά τον Νοέμβριο
Τα σποτ που θα σε περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
 
            
        To Barlic’s της Χλόης Σταύρου συμπράττει με τον Σ. Βλασίδη και τη Μ. Μασσούρα, για την πιο δυνατή οινική εμπειρία
Μια κορυφαία οινική βραδιά, με κρασιά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει καθώς και επιλεγμένες παλαιότερες σοδειές από την προσωπική συλλογή του οινοποιού
 
            
        Μία υποτιμημένη ιταλική πόλη φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Το εστιατόριο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2025, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Φλωρεντία
 
            
        Η νέα ταβέρνα στο χωριό, θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την καλή, παραδοσιακή κουζίνα
Ο Πλάτανος της Μαλλιάς, είναι το νέο, ταβερνάκι που μόλις άνοιξε στο γραφικό χωριό
 
            
        Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
 
            
        Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
 
            
        Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
 
            
        Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
 
            
        Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
 
            
         
            
        Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
 
            
        Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
 
            
         
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
    
     
    
     
    
     
    
     
    
     
    
    