Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2024
Μία ιστορική ταβέρνα της Λευκωσίας, η ταβέρνα Πλάκα που βρίσκεται στην Έγκωμη λειτουργεί από το 1969, προσφέροντας νόστιμη, κυπριακή κουζίνα. Ακολουθώντας την παράδοση, βρίσκεται σε έναν ζεστό χώρο όπου εσωτερικά είναι διακοσμημένος παραδοσιακά και εξωτερικά διαθέτει άνετα τραπεζάκια σε μια υπέροχη αυλή, όπου μπορείς να απολαμβάνεις τη δροσιά και τους γνωστούς, εύγευστους παραδοσιακούς μεζέδες της, καθώς κι' άλλα διαλεκτά πιάτα που θα σε ενθαρρύνουν να την επισκεφτείς ξανά. Εδώ και 55 χρόνια λειτουργίας, παραμένει σταθερά ένα παραδοσιακό ταβερνάκι που διαθέτει πληθώρα επιλογών σε κρασί, καθώς και πολλές γευστικές δημιουργίες, μαγειρεμένες σπιτικά με πολύ μεράκι. Με προσεγμένη ποιότητα υλικών, καλές τιμές, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση, η ταβέρνα σε περιμένει γεμάτη νοστιμιές, διασκέδαση και ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα τις Παρασκευές.

Σημείωσε μάλιστα, ότι αναλαμβάνονται όλων των ειδών οι εκδηλώσεις, όπως πάρτι, βαπτίσεις κ.ά, σε πολύ λογικές τιμές! Εδώ θα απολαύσεις αυθεντική και νόστιμη κυπριακή κουζίνα με ένα πλούσιο μενού που περιλαμβάνει για ορεκτικά χωριάτικη σαλάτα, ταχίνι, τζατζίκι, παντζάρια, ελιές τσακιστές, τυροκαυτερή, μελιντζανοσαλάτα. Είδη σχάρας: σουβλάκι χοιρινό-κοτόπουλο, σεφταλιές, μανιτάρι, χαλούμι, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινή σούβλα. Μαγειρευτά: κριθαράκι με κιμά, κολοκύθια με τα αυγά, μανιτάρια με κρεμμύδι, κεφτέδες, καραόλοι γιαχνιστοί, συκωτάκι βοδινό. Τέλος για επιδόρπιο μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία εποχιακών φρούτων, μπουρέκια της αναρής ή της κρέμας, ποικιλία γλυκών του κουταλιού.

Η ζωντανή μουσική που θα απολαύσεις στην ταβέρνα αρχίζει στις 21.00 και υπόσχεται να περάσεις μια ωραία βράδια, καθώς οι καλλιτέχνες ετοιμάζουν ένα "ταξιδιάρικο" μουσικό πρόγραμμα, με μοντέρνα και έντεχνα λαϊκά τραγούδια. Κάθε Τετάρτη ο Μιχάλης Λαζαρίδης μαζί με την κιθάρα του μας ταξιδεύει μουσικά ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Λεόντιος Γεωργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης σε πιο λαϊκά ακούσματα μας διασκεδάζουν με μπουζούκι και καλό ελληνικό τραγούδι.
>> (22352898) 6-8 Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III, Έγκωμη, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.30-00.00.
Facebook: Ταβέρνα Πλάκα - Plaka Tavern
Instagram: plaka.tavern.cy.official
Email: tavernaplakacy@gmail.com
Σχετικά
5 εστιατόρια με μπουφέ, για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου
Τα εστιατόρια εντός κι εκτός πόλης ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με καλό φαγητό
Από τον Αύγουστο του 2026 θα απαγορεύονται οι ατομικές συσκευασίες κέτσαπ, μαγιονέζας και αλατιού στα εστιατόρια
Μία ακόμα αλλαγή προωθεί η ΕΕ σχετικά με τα ατομικές συσκευασίες που περιέχουν κέτσαπ, αλάτι και άλλα καρυκεύματα.
Ένα νέο, πολύ δυνατό street food νοστιμίζει τη Λευκωσία
Μια νέα πρόταση μόλις έφτασε στην Έγκωμη, σε ένα γνώριμο σημείο για τους λάτρεις του φαγητού
Ανακαλύψαμε την (ίσως) καλύτερη ταχινόπιτα στην πρωτεύουσα
Δοκιμάσαμε και αναμεταδίδουμε!
Μία μέρα, ένα στενό, πολλές μπύρες...
Στην Τρικούπη την Κυριακή θα στηθεί ένα μικρό street party
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών