Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2024
Ο Δήμος Αθηένου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της δράσης «Καλλιτεχνική επιμέλεια έξι στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείων στην Αθηένου με θέμα το τοπικό κέντημα».

Συγκεκριμένα, με στόχο την ανάδειξη του τοπικού κεντήματος «Δαντέλες βενίς ή πιττωτές και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα», στοιχείο το οποίο εγγράφηκε το 2015 στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου, τον οποίο συντονίζει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, ο Δήμος Αθηένου και η ΕΤΑΠ Λάρνακας αποφάσισαν την υπαίθρια προβολή του μέσα από μια σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση.

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, οι οποίοι ανέλαβαν τον συντονισμό της δράσης, κάλεσαν τους καλλιτέχνες της Αθηένου για συνεργασία. Σε αυτό ανταποκρίθηκαν οι καλλιτέχνες Ειρήνη Κλοκκαρή, Χριστιάνα Πουγεράση και Χρυσόστομος Κίτας, οι οποίοι ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που τους δόθηκαν και καταθέτοντας ο κάθε ένας ξεχωριστά το δικό του καλλιτεχνικό στίγμα, δημιούργησαν έξι μοναδικές και πρωτότυπες συνθέσεις.
Ο Δήμος Αθηένου και η ΕΤΑΠ Λάρνακας καλούν τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες της Αθηένου να απολαμβάνουν και να χαίρονται αυτά τα υπαίθρια έργα τέχνης, να φωτογραφίζονται με αυτά, να τα προστατεύουν και να αναλαμβάνουν ρόλο διάσωσης και διάδοσης της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Η δράση έγινε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, στο οποίο η ΕΤΑΠ εξέφρασε ευχαριστίες όπως και στους καλλιτέχνες, που δούλεψαν με μεράκι και αφοσίωση.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030