Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2024
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στις παράλιες περιοχές και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.
Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σε καταιγίδα είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αργά το βράδυ, αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, που θα συνοδεύεται με παροδικά πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στις παράλιες περιοχές και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σε καταιγίδα είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα βόρεια παράλια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Από αργά τη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, ενώ στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι. Το πεδίο των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι. Το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα, αναμένεται να πέσει χιόνι.
Τη Δευτέρα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δίνουν κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα, αναμένεται να πέσει χιόνι. Το πεδίο των ανέμων θα συνεχίσει να είναι σημαντικά ενισχυμένο, ωστόσο εξασθενεί σταδιακά από το απόγευμα και μετά.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση και τη Δευτέρα μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου