Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2024
Η πρωτότυπη αυτή εικαστική έκθεση έχει ως θέμα τη ροή συναισθημάτων που κατακλύζουν τον άνθρωπο. Περιλαμβάνει τρεις εικαστικές ενότητες στις οποίες η καταστροφή, ο αποχωρισμός και ο πόνος μετουσιώνονται σε ηρεμία, γαλήνη και ελπίδα για να αφήσουν στο τέλος ένα μήνυμα θριάμβου, λύτρωσης και αναγέννησης. Η ζωγράφος μέσα από την τριλογία της καταθέτει τη δική της ευαισθησία αλλά και την ίδια τη ψυχή της. Δεν αποδέχεται μοιρολατρικά την καταστροφικότητα και κακία του ανθρώπου αλλά φωτίζει στα έργα της την αγνότητα και ακεραιότητα των συναισθημάτων που πλημμυρίζουν και εξυψώνουν τον άνθρωπο.
Η Ελευθερία Γεωργιάδου γεννήθηκε στη παλιά Λευκωσία το 1953. Η αγάπη της για την τέχνη ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Μαθήτευσε σε πολύ σπουδαίους ζωγράφους, ανάμεσα στους οποίους ο Φώτης Μανιός, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

«Ακολουθώντας όλα τα συναισθήματα αλλά και το ανθρώπινο ένστικτο η καλλιτέχνης, κατέληξε στη δημιουργία της τελευταίας της δουλειάς. Μέσα από όλα τα βιώματα μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα η εικαστικός μας οδηγεί σε ένα ταξίδι όπου ο πόνος μετουσιώνεται σε φως, ελπίδα και πίστη για το μέλλον» γράφει για το έργο της ο Μάριος Α. Χατζηκυριάκος (διδάκτωρ αποκατάστασης και συντήρησης έργων τέχνης).
«Η Ελευθερία Γεωργιάδου έχει την σφραγίδα του αγωνιστή και λάτρη της τέχνης. Τα έργα της δείχνουν μια αίσθηση μοναξιάς και αναζήτησης ηρεμίας και περισυλλογής» σχολιάζει η εικαστικός Στέλλα Χαβιαροπούλου, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Καλών Τεχνών Ελλάδος. «Μια καλλιτέχνης με ευαισθησία, όραμα, δημιουργικότητα, αγάπη και ενσυναίσθηση. Ολάκερος κόσμος δημιουργημένος με υπομονή, επιμονή και θέληση από τα ακροδάκτυλα της…» σημειώνει ο εικαστικός Φώτης Μανιός.
«Από τα βιώματα μου, μέσα από τα έργα μου καταθέτω ανθρώπινα συναισθήματα. Ένα εικαστικό ταξίδι κατάθεσης συναισθημάτων όπου ο πόνος μετουσιώνεται σε φως, ελπίδα και αισιοδοξία» αναφέρει η ίδια.

Η Ελευθερία Γεωργιάδου εξηγεί ότι ακολουθώντας τα συναισθήματα και το ένστικτό της η έκθεση κατέληξε αβίαστα σε τρεις ενότητες:
Α. Ενότητα: Μορφές που εκφράζουν τον πόνο της απώλειας, τον φόβο, εγκατάλειψη και αγωνία για επιβίωση.
Β. Ενότητα: Μορφές Αγγέλων. Μέσα από τον πόνο της απώλειας όλοι μπορούμε να αισθανθούμε νοερά τον φύλακα Άγγελο μας κάθε στιγμή. Μας δίνει θάρρος, δύναμη και μας προστατεύει.
Γ. Ενότητα: Μορφές μέσα από τις οποίες καταθέτω συναισθήματα αγάπης, έρωτα, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Εγκαίνια: Σάββατο 23 Νοεμβρίου, 11π.μ. Διάρκεια: μέχρι 30 Νοεμβρίου Λευκωσία, Έγκωμη, Αρχιμήδους 15 [αριστερά της εισόδου του Kykkobowling] (99383885). Εγκαίνια: Σάββατο 23 Νοεμβρίου, 11π.μ. Διάρκεια: μέχρι 30 Νοεμβρίου
Σχετικά
Έκθεση ζωγραφικής και μονοτυπίας Γιόλας Κυριάκου
Με τίτλο «Ίασιμες Πινελιές – Σε ένα αναπάντεχο ταξίδι…»

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

«On the Island of Circe»: Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κυρτή, εκθέτει στην γκαλερί Stand In Line
Ο Κύπριος εικαστικός παρουσιάζει έργα εμπνεσυμένα από την Αίαια της Κίρκης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

«The Modality and the Differences»: 7 Κύπριοι καλλιτέχνες εκθέτουν στην Isnotgallery
Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Pietro Vannucci στην Περούτζια της Ιταλίας - συγκεντρώθηκαν σε μια έκθεση

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα


"Ηλιακό Τοπίο": Η έκθεση ζωγραφικής της Μύριας Ευθυμίου στην Λάρνακα
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Αραδίππου

Siesta, η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Hannah Lüneburg στη Κύπρο
Η Siesta αντλεί έμπνευση από την αγάπη της καλλιτέχνιδας με την χαλαρώτητα και φωτεινότητα που εμπνέουν τα μεσογειακά τοπία