Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2024
Ξενοδοχείο στην Ινδονησία προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο του «πιο λεπτού στον κόσμο» αλλά προ πάντων να αποκτήσει διεθνή προσοχή, όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του Ary Indra.
Ο λόγος για τo PituRooms, ένα ξενοδοχείο επτά δωματίων στην πόλη Σαλατίγκα.
Ο Indra μιλώντας στο CNN αποκάλυψε πως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη ως αρχιτέκτονας, ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στη Σαλατίγκα —που αποκαλεί σπίτι του— και να αναπτύξει τις δεξιότητές του εκεί.

Εκεί, βρήκε ένα κομμάτι γης, το οποίο κανείς δεν ήθελε να αναπτύξει λόγω του περίεργου μεγέθους του. Σήμερα, εκεί στεγάζεται το ξενοδοχείο PituRooms, που έχει πλάτος μόλις 2,7 μέτρα.
Το κτίριο έχει πέντε ορόφους, με κάθε δωμάτιο να είναι αρκετά μεγάλο για ένα διπλό κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο με ντους και τουαλέτα. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική αίσθηση χάρη στην τοπική τέχνη και τα εσωτερικά διακοσμητικά στοιχεία.

«Θέλω οι άνθρωποι να ζήσουν την εμπειρία της Σαλατίγκα με έναν νέο τρόπο,» λέει ο Indra στο CNN. «Είμαι ο ιδιοκτήτης, ο σχεδιαστής και ο διαχειριστής του PituRooms με την ομάδα μου. Έχει γίνει η νέα πλατφόρμα μου για να δημιουργήσω έναν νέο τύπο τουρισμού που περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες.»

Έχει φιλοξενήσει μόλις το 5% των ξένων επισκεπτών
Η Σαλατίγκα βρίσκεται 300 μίλια νοτιοανατολικά της Τζακάρτας και είναι άγνωστη στους ξένους.
Ενδεικτικό της κατάστασης η δήλωση του Indra ο οποίος αποκάλυψε πως από τον Δεκέμβριο του 2022 που άνοιξε το PituRooms, έχει φιλοξενήσει μόλις το 5% των επισκεπτών στην Ινδονησία.


Ωστόσο, εντός της Ινδονησίας, ο Indra λέει ότι η Σαλατίγκα είναι γνωστή ως μια πόλη που διακρίνεται για το καλό φαγητό, την καλή υποδομή και καλή ποιότητα ζωής. Ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τα Σαββατοκύριακα των Ολλανδών κατά την εποχή της αποικιοκρατίας.
Ο Indra αναφέρει ότι οι περισσότεροι Ινδονήσιοι θεωρούν τη Σαλατίγκα ως έναν ωραίο τόπο για συνταξιοδότηση, αλλά η ελπίδα του είναι το PituRooms να αποτελέσει το πρώτο από πολλά έργα που θα βοηθήσουν τους ξένους να καταλάβουν ότι η Σαλατίγκα δεν είναι απλώς ένα μέρος για ήρεμη ζωή.
Σχετικά
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική
Οι 6 πιο εντυπωσιακές χώρες της Ευρώπης, για ταξίδια την άνοιξη
Από την ανθοκομική πανδαισία της Ολλανδίας και τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια της Ισπανίας, μέχρι τη γαλήνη της τοσκανικής υπαίθρου και τη γαλλική φινέτσα, η Γηραιά Ήπειρος μεταμορφώνεται την άνοιξη σε έναν απέραντο κήπο.
Αυτή η λειτουργία του Instagram που σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία
Κυπριακό Πάσχα στο μαγευτικό 5άστερο θέρετρο με θέα τη θάλασσα
Γιορτάστε το Πάσχα με βραβευμένο στυλ στο Columbia Beach Resort
Το "ύστατο χαίρε" στον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η επίσημη ανακοίνωση του Κοινοτικου Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Travel + Leisure: Η Κύπρος ανάμεσα στα 50 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το 2026
Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για adventurous travelers
Σε χειμωνιάτικο «μοτίβο» ο καιρός: Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της