Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Αυτή είναι η καλύτερη ταβέρνα της Κύπρου

Μία αγαπημένη ταβέρνα αναδείχθηκε ως η καλύτερη της Κύπρου στα Cyprus Eating Awards 2020

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2021

Κατηγορία: Ταβέρνα 
Βραβευμένο: Ταβέρνα Φόρσος, Λεμεσός

Ένα ζεστό εσωτερικό με τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και μία ολόδροση και άκρως ατμοσφαιρική αυλή με ελαιόδεντρα για το καλοκαίρι. Αυτά θα αντικρίσεις με την είσοδό σου στην ταβέρνα ‘Φόρσος’, που με πρώτη έγνοια τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παράδοσης, ετοιμάζει, εδώ και 3 δεκαετίες, λαχταριστούς (εποχιακούς και όχι μόνο) κυπριακούς μεζέδες, που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους.

Η ταβέρνα Φόρσος, που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού Μουταγιάκκα, μόνο λίγα λεπτά έξω από τη Λεμεσό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μίας και πρόκειται για μίαν από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φαγητό, η οποία μάλιστα έχει αποκτήσει το κοινό της, τόσο στην πόλη όσο και σε ολόκληρο το νησί.

Εξάλλου, οι άνθρωποί της γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του μεζέ! Διατηρώντας έως και πριν από μερικά χρόνια το δικό τους κρεοπωλείο, τα μέλη της οικογένειας έμαθαν από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά και την τέχνη του ψητού κρέατος, με αποτέλεσμα να ετοιμάζουν μεζεδάκια στα κάρβουνα που θεωρούνται πραγματικά ακαταμάχητα.

Παράλληλα, ένα μεγάλο περιβόλι λίγο πιο πέρα από την ταβέρνα, προμηθεύει στην κουζίνα της όλα τα φρέσκα υλικά που χρειάζεται κάθε μεζές για να δώσει γεύση και νοστιμιά στο πιάτο. Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις ελιές και το λάδι, όλα είναι προϊόντα σπιτικής παραγωγής, κάτι που όλοι απολαμβάνουν σε κάθε επίσκεψη. 

Βάλε λοιπόν στα οπωσδήποτε τα σπιτικά λουκάνικα, την κρασάτη λούντζα αλλά και τις καλοψημένες σεφταλιές που μοσχομυρίζουν παράδοση. Όσο για το πιάτο που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από το τραπέζι, φτιαγμένο με τη σπιτική συνταγή της μαμάς, είναι οι κεφτέδες που όλοι βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. Το μενού του μεζέ ολοκληρώνεται με τους φημισμένους και τραγανούς λουκουμάδες του Φόρσου, που είναι πραγματικά ακαταμάχητοι.

Ιδιοκτήτης: Άγγελος Αγγελή
Chef /Ψήστης: Σέργιος Αγγελή    

INFO: Αγίου Ελευθερίου, Μουταγιάκκα, Λεμεσός.
Τηλ.: 25329490.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close