Eating News , Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα

Οι σεφ που διακρίθηκαν

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας απονεμήθηκαν χθες το βράδυ οι Χρυσοί Σκούφοι 2021, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να αναφέρεται στην προτεραιότητα που δίνει Περιφέρεια Αττικής σε δράσεις ενίσχυσης του brand name της, όπως ο θεματικός τουρισμός.

Στη διάρκεια της τελετής απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις τόσο στον τομέα της γαστρονομίας, όσο και στον τουρισμό υγείας, ευεξίας και άθλησης, στην Αττική.

«Η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτει μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο, γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η ανάδειξη του γαστρονομικού της πλούτου και της γαστρονομική μας κληρονομιάς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επίτευξη του στόχου- συνεργασία η οποία μπορεί να επεκταθεί και στην ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας και υγείας.

Κατά την τελετή, ο κ. Πατούλης απένειμε τίτλους διάκρισης στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Λευτέρη Λαζάρου, τα εστιατόρια των οποίων κατατάσσονται στην κορυφή.

Το κερκυραϊκό «Etrusco» αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

Συνολικά, 23 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από όλη την Ελλάδα ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close