Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021
Συνήθως, λένε οι έμπειροι και καταξιωμένοι γευσιγνώστες, πριν επισκεφθούμε ένα νέο χώρο εστίασης για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του, είναι καλύτερα να περιμένουμε. Να δώσουμε χρόνο να ρολάρει, να κάνει λάθη, να δοκιμαστεί και έπειτα να σου παρουσιάσει τον εαυτό του για να μπορείς να κρίνεις το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που σχεδόν από την αρχή μπορείς να καταλάβεις το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν στο χώρο τους και ειδικά στο μενού τους.
Το new entry της Λευκωσίας «Τ’ Ανείπωτα» είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις που από την αρχή φρόντισε να δημιουργήσει ένα σφιχτοδεμένο μενού, με λίγα σταθερά πιάτα -με επιρροές από Ελλάδα και Κύπρο- και κάποια πιάτα ημέρας, που αναδύουν γνώριμες σπιτικές μυρωδιές.
Παρότι μετρά μόνο λίγες μέρες ζωής, η ταβέρνα Τ’ Ανείπωτα (πρώην ψαροταβέρνα Καραβίδες), έκανε αίσθηση για την ατμοσφαιρική της αυλή. Αυτός ήταν και ο βασικό λόγος που μας «έπεισε» να το επισκεφθούμε, όσο ακόμη προσφέρεται ο καιρός.
Πράσινο, ξύλο και παραδοσιακές κουρελούδες με θερμά χρώματα, ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ η θερμή υποδοχή του προσωπικού δεν αφήνει περιθώρια για παραξενιές και ιδιοτροπίες.
Πρώτο στο τραπέζι μας έφτασε πρώτο το Κρύο Κολοκάσι (8 ευρώ) με λαδολέμονο και αρωματικά βότανα. Εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσίπουρο που είχαμε ήδη παραγγείλει. Η γευστική σαλάτα Ντάκος (11 ευρώ) είχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να σου ανοίξει την όρεξη. Η συνέχεια δόθηκε με τη μερίδα σουβλάκι χοιρινό (10 ευρώ) που παραγγείλαμε για τη μέση. Καλοψημένο και μαλακό. Τόσο που θέλαμε λίγο ακόμα!
Άξιο σχολιασμού και το κρασάτο μπέικον (14 ευρώ), με πολύ καλό ψήσιμο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Στα πολύ συν οι μυρωδάτοι ανθοί με ρύζι (πιάτο ημέρας), οι κολοκυθοκεφτέδες (7 ευρώ) και το βραστό πισσουρκώτικο χαλλούμι (9 ευρώ).
Αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και τις τηγανητές πατάτες (παρόλο που δεν συνοδεύουν τις μερίδες, πρέπει να τις παραγγείλεις έξτρα). Αν σας αρέσουν οι αλοιφές, δοκιμάστε την ελαφριά μελιτζανοσαλάτα (4,5 ευρώ) και το επίσης ελαφρύ τζατζίκι (4 ευρώ).
Για επιδόρπιο φυσικά δοκιμάσαμε το φημισμένο τους παραδοσιακό κιουνεφέ με παγωτό (7 ευρώ) το οποίο αξίζει μέχρι τελευταίας κουταλιάς τη φήμη του.
(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00.
Σχετικά

15 must-try lunch spots στη Λευκωσία για να κάνεις το μεσημέρι σου… εμπειρία
Από γρήγορο street food μέχρι χαλαρό φαγητό, η πρωτεύουσα έχει επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση

Taste Atlas: Ο γύρος το καλύτερο τυλιχτό - «Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι από την εποχή του Μέγα Αλεξάνδρου»
Ποια άλλα είναι στη λίστα - Ακολουθούν γεύσεις από Νότια Κορέα, Τουρκία και Μεξικό
Η κυπριακή κουζίνα αλλιώς... στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Η παράδοση συναντά τη δημιουργία, σε πιάτα που ξαναγράφουν την ιστορία της κυπριακής γεύσης

10 εκλεκτά κρασιά στο ποτήρι, 10 τρόποι να δοκιμάσεις το ίδιο steak αλλιώς
Tην Κυριακή στην οδό Τρικούπη

16 ταβερνάκια στη Λεμεσό που αξίζει να ανακαλύψεις
Αυθεντικές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και παραδοσιακή διασκέδαση σε κάθε γωνιά της πόλης


Το Amyth Nicosia τις Πέμπτες γίνεται το απόλυτο μέρος για καλή έξοδο
Πέμπτες στο Amyth Nicosia – εκεί όπου το after-work γίνεται εμπειρία

Νέο μπεργκεράδικο προσγειώνεται στο Kings Avenue Mall
Τα αγαπημένα smash burgers που έχουν κερδίσει τη Λεμεσό έρχονται στην Πάφο

Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Το νέο Khora ετοιμάζεται να ανοίξει στην εντός των τειχών Λευκωσία

Taste Atlas: Δύο ελληνικές γλυκές πίτες στις 10 καλύτερες του κόσμου
Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες γλυκές πίτες του κόσμου - Στην πρώτη θέση είναι μηλόπιτα από την Ολλανδία

Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI

Μια ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη