Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2024
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.
Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι Μετεωρολογικός Λειτουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή στα ανατολικά εκδηλώνονται βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα».
Πρόσθεσε ότι «δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθούν φαινόμενα και σε άλλες περιοχές».
«Αύριο Σάββατο κυρίως μεσημέρι και μετά το βαρομετρικό χαμηλό ίσως μας δώσει τα τελευταία του φαινόμενα», είπε.
Τέλος επισήμανε ότι «το χαμηλό βαρομετρικό ELENA κινείται αργά και σιγά σιγά εξασθενεί», «την Κυριακή μία νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως μεσημέρι και μετά φέρνοντας και πάλι χιονόπτωση κυρίως στα ψηλότερα ορεινά», συμπλήρωσε.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.
Το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα αλλά και χιόνι στα ορεινά. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος ενώ ενδέχεται στα βόρεια παράλια να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως μετά το μεσημέρι. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι, ενώ στα ορεινά πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Την Τρίτη αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι τη Δευτέρα και μικρή άνοδο την Τρίτη για να κυμανθεί κατά το τριήμερο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό.
Σχετικά
10 εμπειρίες στο εμβληματικό The Landmark Nicosia, που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις
Το Check in Cyprus έμεινε στο πιο πολυσυζητημένο ξενοδοχειακό opening της χρονιάς στην πρωτεύουσα και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία του
ChatGPT: Αναβάλλεται η κυκλοφορία του adult mode – Τι εξηγεί η OpenAI
Η OpenAI καθυστερεί την κυκλοφορία της λειτουργίας «adult mode» στο ChatGPT.
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026 σύμφωνα με διεθνή έρευνα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Η λίστα βασίζεται σε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 24.000 κατοίκων πόλεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε αξιολόγηση ειδικών
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε ταξίδια σε υπέροχους ανοιξιάτικους προορισμούς, με €82
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Παρίσι, Αθήνα, Μιλάνο και ελληνικά νησιά
Με τη Wizz Air μπορείς να "κλειδώσεις" τις τιμές πτήσεων για 12 μήνες
Το WIZZ MultiPass επιτρέπει στους επιβάτες να εξασφαλίσουν μια σταθερή μηνιαία τιμή πτήσης, ανεξάρτητα από την εποχικότητα ή τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτά τα μέρη ανοίγουν για το κοινό με δωρεάν είσοδο για τη Διεθνή Ημέρα Δασών
Για τρεις ολόκληρες μέρες
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα