Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σ' αυτή την ταβέρνα θα απολαύσεις φαγητό σπιτικό, αληθινό, από τα χέρια της μαμάς

Η βραβευμένη ως Καλύτερη Ταβέρνα της Κύπρου στα Cyprus Eating Awards 2020, αξίζει και με το παραπάνω μία επίσκεψή σου!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Είναι κάτι εστιατόρια που δεν τα χορταίνουμε ποτέ! Όσες φορές και να τα επισκεφθούμε, κάθε μας επίσκεψη εκεί είναι μοναδική και αισθανόμαστε πάντα λες και είναι η πρώτη φορά… Και όταν φεύγουμε αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ήδη στο μυαλό μας το πρόγραμμά μας, ώστε να δρομολογήσουμε άμεσα την επόμενή μας επίσκεψη. 

Ένα από αυτά τα εστιατόρια είναι και η περίφημη ταβέρνα “Φόρσος” στην περιοχή Μουταγιάκκα της Λεμεσού, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Η ταβέρνα “Φόρσος” δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο αυθεντικές ταβέρνες, με ιστορία χρόνων, όχι μόνο της Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου! 

Αυτό αποδεικνύεται και από τις σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει η ταβέρνα, με τελευταία τη βράβευσή της ως την «καλύτερη ταβέρνα της Κύπρου», στα Cyprus Eating Awards 2020. Το μεγαλύτερο όμως βραβείο για τους ανθρώπους που ευθύνονται για την επιτυχία του “Φόρσου”, δεν είναι άλλο από την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου που παραμένει διαχρονική και αναλλοίωτη στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. 

Υπέροχος χώρος για κάθε εποχή του χρόνου 
Αμέσως μόλις περάσεις το κατώφλι της ταβέρνας ο χώρος θα σε μαγέψει! Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και ξεχωριστό χώρο που ενδείκνυται για κάθε εποχή του χρόνου: Μια πανέμορφη πετρόκτιστη αυλή γεμάτη ελαιόδεντρα, θα σε περιμένει για να σου προσφέρει την απόλυτη δροσιά και απόλαυση κατά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Ττις πιο κρύες νύχτες η πετρόκτιστη αίθουσα του “Φόρσου” με τη γουστόζικη διακόσμηση, που δημιουργήθηκε με σεβασμό στην παράδοση, και με το τζάκι να δεσπόζει στο χώρο και να δημιουργεί μια άκρως ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, θα σου χαρίσουν μοναδικές φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες βραδιές διασκέδασης που θα σου ζεστάνουν το κορμί… και την καρδιά! 

Ο πανέμορφος χώρος και η ξεχωριστή ατμόσφαιρα της ταβέρνας “Φόρσος” σε προϊδεάζουν ότι εκεί θα φας εξαιρετικό φαγητό και στην προκειμένη περίπτωση η διαίσθησή σου δεν θα σε προδώσει, καθώς στον “Φόρσο” θα γευτείς την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της! Κάθε μπουκιά θα σε ταξιδεύει στα ξέγνοιαστα παιδικά σου χρόνια που απολάμβανες αυθεντικό και πεντανόστιμο φαγητό από τα χεράκια της γιαγιάς σου… 

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας του “Φόρσου”; 
Όμως η επιτυχία της ταβέρνας “Φόρσος” δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, καθώς διαθέτει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν σημαντικά στο τελικό άρτιο αποτέλεσμα που απολαμβάνεις σε κάθε σου επίσκεψη εκεί.

Το πρώτο είναι ότι οι ιθύνοντες του “Φόρσου” γνωρίζουν εις βάθος τι σημαίνει καλό κρέας και κυρίως πως πρέπει να διαχειριστείς μια ποιοτική ζωική πρώτη ύλη, ώστε όχι μόνο να μην την καταστρέψεις αλλά και να καταφέρεις να αναδείξεις την πλούσια γεύση της στον μέγιστο βαθμό. Η γνώση τους αυτή προέρχεται από το γεγονός πως διατηρούσαν κάποτε το δικό τους κρεοπωλείο. Γι’ αυτό και οι κρεατομεζέδες τους είναι πραγματικά ακαταμάχητοι! 

Το δεύτερο πολύ σημαντικό ατού της ταβέρνας, είναι ότι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες διατηρούν το δικό τους περιβόλι, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την ταβέρνα και από το οποίο προμηθεύονται τις πιο αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες που απογειώνουν τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές τους, ώστε να σου προσφέρουν πάντα τις καλύτερες και πιο εκλεκτές γεύσεις. Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις ελιές και το λάδι, όλα είναι προϊόντα σπιτικής παραγωγής!  

Και τώρα ας μπούμε επιτέλους… στο ψητό! 
Στην επόμενη επίσκεψή σου στην ταβέρνα “Φόρσος”, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα σπιτικά λουκάνικα, την κρασάτη λούντζα αλλά και τις καλοψημένες σεφταλιές που μοσχομυρίζουν παράδοση. Όσο για το πιάτο που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από το τραπέζι, φτιαγμένο με τη σπιτική συνταγή της μαμάς, είναι οι κεφτέδες που όλοι βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. 

Τέλος, για να προσδώσεις στη βραδιά σου μια… γλυκιά νότα πριν από τη δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού, επιβάλλεται να δοκιμάσεις τους περίφημους τραγανούς λουκουμάδες του “Φόρσου”! Και αν αφού απολαύσεις τους λουκουμάδες σου αρχίσεις να αισθάνεσαι μελαγχολικά που θα πρέπει να βάλεις τέλος σε μια τόσο όμορφη εμπειρία, μην ξεχνάς ότι στον “Φόρσο” μπορείς να επιστρέφεις ξανά και ξανά καθώς είναι από εκείνα τα λίγα μαγαζιά που δεν τα βαριέσαι ποτέ… 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close