Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2024
Την Παρασκευή που μας πέρασε τα DC Studios και η Warner ανακοίνωσαν πως η ταινία του Ματ Ριβς «The Batman 2» μεταφέρεται έναν χρόνο και θα κυκλοφορήσει τελικά στις αίθουσες την 1η Οκτωβρίου 2027 αντί στις 2 Οκτωβρίου 2026 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Ο λόγος; Οπως έγραψε στα threads ο διευθυντής των στούντιο Τζέιμς Γκαν ήταν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη ένα «πλήρες σενάριο». «Ο Ματ Ριβς έχει δεσμευτεί να κάνει την καλύτερη ταινία που μπορεί, και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με ακρίβεια πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να γραφτεί ένα σενάριο», έγραψε ο Γκαν. «Οταν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σενάριο, υπάρχουν περίπου δύο χρόνια για προπαραγωγή, γυρίσματα και μετα-παραγωγή στις μεγάλες ταινίες».
Αλλά αυτό δεν πάει να πει πως η ανακοίνωση αυτή δεν έκανε πολλούς φαν να βγουν στα social media και να εκδηλώσουν την αγανάκτηση και ανησυχία τους για την διαφορά 5 χρόνων μεταξύ των δυο ταινιών. Ο Γκαν πάλι βγήκε για να τους καθησυχάσει λέγοντας πως είναι «αρκετά συνηθισμένο» για τίτλους μεγάλου προϋπολογισμού να έχουν μεγάλα κενά πριν από την κυκλοφορία ενός σίκουελ.
«Για να είμαστε δίκαιοι, ένα κενό 5 ετών ή περισσότερο είναι αρκετά συνηθισμένο στα σίκουελ. 7 χρόνια μεταξύ “Alien” και “Aliens”. 14 χρόνια μεταξύ των “Απίθανων”. 7 χρόνια μεταξύ των δυο “Εξολοθρευτών”. 13 χρόνια μεταξύ των “Avatars”. 36 χρόνια μεταξύ των δύο “Top Gun”. 6 χρόνια μεταξύ “Guardians Vol 2” και “Vol 3”».
Και δεν έχει άδικο. Πολλές φορές οι φαν έχουν δείξει την αγανάκτησή τους στις καθυστερήσεις και αναβολές ταινιών και σίκουελ αρκετές φορές στο παρελθόν, με μερικά στούντιο να τρέχουν να προλάβουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, κυκλοφορώντας στις αίθουσες κάποιες φορές ταινίες που δεν είναι τόσο καλές όσο αναμένονταν αρχικά. Ας πάρει λοιπόν «The Batman 2» όσο χρόνο χρειαστεί για να γίνει σωστά. Εμείς θα είμαστε και πάλι στις αίθουσες για να το δούμε.
Σχετικά
Ο Γιώργος Τσαγγάρης νικητής του Βραβείου Καλύτερης Ταινίας Animation στο Φεστιβάλ Karama της Ιορδανίας
Επίκεντρο της ταινίας «Η Υφάντρα» είναι ο μύθος της Αράχνης
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιορτάζουμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου με ταινίες μικρού μήκους
Το φετινό Short Film Day, θα φιλοξενηθεί στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία