Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2025
Σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων ετών έχει ήδη αναδειχθεί η ταινία "Υπάρχω", προσελκύοντας χιλιάδες θεατές καθημερινά.
Η ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου για τη ζωή και τα τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προσδοκία και φαίνεται πως έχει ήδη κατακτήσει το ελληνικό κοινό, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις στο box office. Συγκεκριμένα, από την πρεμιέρα του στις 19 Δεκεμβρίου, το "Υπάρχω" κατέγραψε 117.703 εισιτήρια μόλις στο πρώτο τετραήμερο, ενώ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου έκοψε συνολικά 579.978 εισιτήρια.
Παράλληλα, από το πρώτο της τετραήμερο και μέχρι και σήμερα, η ταινία διατηρεί σταθερά την πρωτιά στο ελληνικό box office, με τις συνολικές της εισπράξεις να "αγγίζουν” αυτή τη στιγμή τα 4.451.110 ευρώ.

Ρεκόρ και εκτιμήσεις
Οι επιδόσεις του "Υπάρχω” θεωρούνται ρεκόρ, έχοντας ήδη ξεπεράσει ιδιαίτερα επιτυχημένες ελληνικές παραγωγές όπως το "Νήσος", το "Αν…" και η "Φόνισσα". Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας διανομής, με την οποία επικοινώνησε το Capital.gr, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η ταινία αναμένεται να ξεπεράσει και άλλες σημαντικές επιτυχίες, όπως την "Ευτυχία" και το "Ένας Άλλος Κόσμος" (από περίπου 670 χιλ. εισιτήρια η καθεμία), τις "Νύφες" (680 χιλ.) και το "El Greco" (770 χιλ.). Σημειωτέον πως τα στοιχεία για τις παλαιότερες ταινίες παρουσιάζουν αποκλίσεις ανάλογα με την πηγή.
Με τη δυναμική που παρουσιάζει, δεν αποκλείεται η ταινία να φτάσει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου εισιτηρίων, γεγονός που -εάν επιβεβαιωθεί- θα την αναδείξει ως τη μεγαλύτερη ελληνική κινηματογραφική επιτυχία των τελευταίων 15 ετών και μία από τις 5 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών, ενώ μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει το θρυλικό ιστορικό ρεκόρ της "Πολίτικης Κουζίνας" (1,3 εκατ. εισιτήρια). Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την "Πολίτικη Κουζίνα", το φράγμα του 1 εκατ. εισιτηρίων το έχουν σπάσει μόνο οι ταινίες "Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο" και "Safe Sex" (από περίπου 1,2 εκατ. η καθεμία).
Είναι αξιοσημείωτο ότι η μοναδική ταινία της τελευταίας δεκαετίας που συγκαταλέγεται στο top 10 όλων των εποχών είναι το "Ένας Άλλος Κόσμος" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (2015). Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης ταινίες όπως η "Υπολοχαγός Νατάσσα" και η "Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης", οι οποίες κυκλοφόρησαν σε εποχές όπου ο κινηματογράφος ήταν η κυρίαρχη μορφή ψυχαγωγίας, καθώς δεν υπήρχαν οι πλατφόρμες streaming.

Το κόστος και οι χρηματοδότες
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το κόστος παραγωγής της ταινίας ανήλθε στα 2.700.000 ευρώ, με την στήριξη από μεγάλους χορηγούς και συμπαραγωγούς να συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου.
Η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε από την Tanweer Productions, ενώ συμπαραγωγοί ήταν οι Aegean Oil, Finos Film, Cosmote TV, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο φορέας Οπτικοακουστικών Μέσων & Δημιουργίας – Creative Greece, η Stardust Effects και η Black Orange. Παράλληλα, χορηγοί της ταινίας ήταν οι Custom Productions, ΔΕΗ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και Hellenic Healthcare Group. Παραγωγός της ταινίας ήταν ο Διονύσης Σαμιώτης και συμπαραγωγός ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η επόμενη ημέρα
Αν και η ταινία δεν έχει αποσπάσει ακόμα κάποια βράβευση, η πορεία της αφήνει υποσχέσεις για μελλοντικές διακρίσεις. Μετά την ολοκλήρωση της κινηματογραφικής της προβολής, το "Υπάρχω” θα κάνει την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα της Cosmote TV, ενώ αργότερα θα προβληθεί στην ιδιωτική τηλεόραση από το Star.
Το "Υπάρχω", που κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer, αποτελεί μια ταινία - αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, η φωνή του οποίου "μίλησε” στις καρδιές Ελλήνων ανά τον κόσμο. Η ταινία αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία.
Πρωταγωνιστές είναι ο Χρήστος Μάστορας, η Κλέλια Ρένεση, η Ασημένια Βουλιώτη, η Αγορίτσα Οικονόμου, ο Δημήτρης Καπουράνης και η Άννα Συμεωνίδου. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αμοιβές των πρωταγωνιστών και συντελεστών αποτελούν προσωπικό δεδομένο και δεν κοινοποιούνται.
Η εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας "Υπάρχω" αναδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού κινηματογράφου, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να παραγάγει έργα υψηλών προδιαγραφών, τα οποία όχι μόνο κερδίζουν την αγάπη του κοινού αλλά και στέκονται επάξια δίπλα στις κορυφαίες διεθνείς παραγωγές.
Πηγή: Forbesgreece.gr
Σχετικά
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι
Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
Masterclasses φέρνουν διεθνή τεχνογνωσία στο Cyprus Film Days 2026
Mια σειρά από εξειδικευμένα εργαστήρια και masterclasses με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου.
Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε 4 ταυτόχρονες προβολές
Η εκδήλωση «ΣΤΕΛΛΑ - Τέσσερις Πόλεις, Μία Οθόνη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2026.
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο σκηνοθέτη στη νέα μίνι σειρά του Κουέντιν Ταραντίνο
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα αποτίει φόρο τιμής στη «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου και θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τσακ Νόρις
Η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε ρόλο στο «The Batman Part II»
Καθώς η αναμονή για το σίκουελ της ταινίας του Ματ Ριβς μεγαλώνει, ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της ταινίας παραμένει ανοιχτό και προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.
Spider-Man: Brand New Day: Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει με νέα απειλή και ανανεωμένη στολή -δείτε το τρέιλερ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Spider-Man: Brand New Day κυκλοφόρησε, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τέταρτο κεφάλαιο του διάσημου franchise, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου
H Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 24 χρόνια
Δημοσιεύματα θέλουν τη διάσημη ηθοποιό να προστίθεται στο καστ της σειράς The Studio του Σεθ Ρόγκεν