Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2025
Μία ελληνική πόλη και καθιερωμένος τουριστικός προορισμός, ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, περιλαμβάνεται στις πιο άσχημες, παραθαλάσσιες πόλεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.
Όπως αποκαλύπτει το γνωστό μέσο ενημέρωσης, η Ευρώπη είναι σίγουρα ευλογημένη, διαθέτοντας κάποιες από τις πιο όμορφες, παραθαλάσσιες πόλεις, όμως υπάρχουν και αρκετά παραθαλάσσια μέρη, που δεν είναι και τόσο ελκυστικά για το μάτι, είτε λόγω της ρύπανσης, είτε λόγω υπερπληθυσμού ή μιας γενικευμένης ποβάθμισης.
Σε αυτή τη λίστα με τις όχι και τόσο όμορφες, παραθαλάσσιες πόλεις, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρόκειται για δημοφιλείς, ευρωπαϊκούς, τουριστικούς προορισμούς.
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Πριγκιπάτο του Μονακό, με την ελιτίστικη ατμόσφαιρα και τον απροσδιόριστο πλούτο, στη δεύτερη θέση συναντάται η Όστια, ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Ρώμης, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Πλότσε, ένας από τους πιο δημοφιλείς, καλοκαιρινούς προορισμούς στην Κροατία, και ακολουθούν το Κεμέρ της Τουρκίας, η Λα Λινέα ντε λα Κονσεπσιόν της Ισπανίας, ο Λαγανάς της Ζακύνθου και η Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας, στην τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα.
Αναφερόμενο στον Λαγανά, το δημοσίευμα επισημαίνει πως “μπορεί το καλοκαίρι να καταφεύγουν οι χελώνες για να γεννήσουν τα αυγά τους στην απαλή άμμο της παραλίας του Λαγανά, αλλά κάποιος που είναι μεγαλύτερος από 25 ετών, πιθανόν να θέλει να αποφύγει αυτό το θέρετρο με τη ζώνη του ενός μιλίου, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν κλαμπ και μπαρ, το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με γυμνόστηθους άντρες και κορίτσια προκλητικά ντυμένα”.
Βεβαίως, η Telegraph, τονίζει πως πέρα από τη ζώνη νυχτερινής διασκέδασης, ο Λαγανάς διαθέτει πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, μπαρ, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ήσυχα το ποτό του και θέρετρα φιλικά προς την οικογένεια.
Αυτές είναι οι πιο άσχημες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης
- Μονακό
- Όστια, Ιταλία
- Πλοτσέ, Κροατία
- Κεμέρ, Τουρκία
- Λα Λινέα ντε λα Κονσεπσιόν, Ισπανία
- Λαγανάς, Ζάκυνθος, Ελλάδα
- Αλμπουφέιρα, Πορτογαλία
Πηγή: money-tourism.gr
Κετρική εικόνα: Julian Timmerman/Unsplash
Σχετικά

Μία πόλη της Ελλάδας στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δημιουργώντας ένα σκηνικό γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και αρώματα

10 βασικές τάσεις για τα ταξίδια του 2026
Σύμφωνα με τη 10η έκδοση των Travel Predictions της Booking.com

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον πιο πράσινο «μυστικό» προορισμό της Ελλάδας για το 2026
Γραφικά χωριά με δαιδαλώδη σοκάκια, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, ονειρικά τοπία και παραλίες

Αίγυπτος: Λύθηκε μυστήριο 4.500 ετών για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες
Η υδραυλική μηχανική ενδέχεται πράγματι να υπήρξε η κινητήρια δύναμη

Η σειρά του Netflix που ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα της
Μέχρι αυτή τη στιγμή η σειρά συγκέντρωσε ψηλή βαθμολογία

Η Black Friday «απογειώνεται»: Aegean, Sky Express και Ryanair ετοιμάζουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις
Η Black Friday απογειώνεται: Πότε και τι να περιμένετε από τις αεροπορικές εταιρείες!

Skyscanner: Οι κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια το 2026
Οι 10 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πρέπει να βάλεις στο bucket list σου για το 2026

Αυτές είναι οι 8 πιο καθαρές κοινότητες στη Λευκωσία
Ποια κοινότητα έλαβε το βραβείο καλύτερου χώρου πρασίνου και ποια αυτό για εθελοντική εργασία

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 13 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Η προσφορά για πτήσεις από Πάφο προς Ευρώπη, ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν Οκτώβριο-Δεκέμβριο


Αυτές είναι οι Μadame Figaro Γυναίκες της Xρονιάς 2025
Σε μια λαμπερή και συγκινητική τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν τα 20ά βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2025 που παρουσιάζει η Estée Lauder

Η επόμενη μεγάλη τάση στα ταξίδια πολυτέλειας
Από την ευεξία στη μακροζωία – το νέο κεφάλαιο του luxury τουρισμού