Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2025
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος κέρδισε το στοίχημα. Όπως δήλωνε για το «Υπάρχω» προτού κυκλοφορήσει στις αίθουσες, «η μεγάλη πρόκληση του εγχειρήματος είναι να αγαπηθεί ξανά ο Στέλιος Καζαντζίδης σαν ήρωας της συγκεκριμένης ταινίας». Και σύμφωνα με την ανταπόκριση του κοινού, τα κατάφερε.
Από τις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας της ταινίας, και μέσα σε έναν μήνα, το «Υπάρχω», με πρωταγωνιστή στον ρόλο του Καζαντζίδη τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, έχει σημειώσει 789.600 εισιτήρια, καταφέρνοντας να ξεπεράσει στο box office μεγάλες επιτυχίες, όπως η «Φόνισσα», η «Ευτυχία», το «Αν…» και το «El Greco», κατακτώντας τη θέση της τέταρτης εμπορικότερης ελληνικής ταινίας που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.
Βασισμένη στη ζωή του λαϊκού τραγουδιστή με τη φωνή-λυγμό που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή, το «Υπάρχω», κατάφερε να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία.
Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του -όχι όλης, αλλά όπως έχει σημειώσει ο δημιουργός της ταινίας, σε συνέντευξη του, από παιδάκι μέχρι που τα παράτησε.
Μαζί με τον Χρήστο Μάστορα -η ερμηνεία του οποίου έχει επαινεθεί- οι Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου.
Σχετικά

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.

