Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2025
Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη και μετά, η περιοχή θα επηρεάζεται από την ψυχρή αέρια μάζα με το όνομα CORAL, ενώ κατά διαστήματα θα επικρατεί ενισχυμένο βόρειο πεδίο ανέμων.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια, τα ανατολικά και ενδεχομένως και σε περιοχές στο εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, όμως στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. Το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Το νησί θα επηρεάζεται από βόρειο πεδίο ανέμων, το οποίο κατά διαστήματα θα είναι ενισχυμένο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη και περαιτέρω πτώση μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί έτσι, αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό στην πλατεία Τροόδους και 7 εκατοστά στη Χιονίστρα.
Σχετικά

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά - Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα 10 πιο επισκέψιμα μέρη του πλανήτη
Είτε αναζητάτε ιστορία, περιπέτεια ή πολυτέλεια, αυτές οι πόλεις τα έχουν όλα!

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια στην Αθήνα και σε άλλους 5 προορισμούς, με €14.99
Μόο για δύο μέρες


Σήμερα η αποκάλυψη του iPhone 17: Τα μοντέλα, οι τιμές και η τεχνητή νοημοσύνη
Η παρουσίαση του iPhone 17 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας, στο θέατρο Steve Jobs του Cupertino

Oktoberfest 2025: Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα γίνουν φέτος στο Μόναχο
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο επιστρέφει


Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πόλη που θα στολιστεί πρώτη φέτος τα Χριστούγεννα
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει.