Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2025
Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη και μετά, η περιοχή θα επηρεάζεται από την ψυχρή αέρια μάζα με το όνομα CORAL, ενώ κατά διαστήματα θα επικρατεί ενισχυμένο βόρειο πεδίο ανέμων.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια, τα ανατολικά και ενδεχομένως και σε περιοχές στο εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, όμως στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. Το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Το νησί θα επηρεάζεται από βόρειο πεδίο ανέμων, το οποίο κατά διαστήματα θα είναι ενισχυμένο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη και περαιτέρω πτώση μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί έτσι, αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό στην πλατεία Τροόδους και 7 εκατοστά στη Χιονίστρα.
Σχετικά
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»