Πάμε Ταξίδι , Guide

Πελοπόννησος: 3 ιδανικοί προορισμοί για φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις

Όλα όσα θέλεις είναι Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021

Επισκεφείτε την Πελοπόννησο, εδώ όπου ο μύθος συναντά την ιστορία. Εμβληματικά μνημεία, σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα, πληθώρα Βυζαντινών εκκλησιών, μοναδικής ομορφιάς χωριά αλλά και γραφικές πόλεις, γοητευτικές καστροπολιτείες και φρούρια που υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι μέσα στο χρόνο και μοναδικές εμπειρίες που θα χαραχτούν στη μνήμη σας. 

Ναύπλιο
Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. Σημείο αναφοράς του Ναυπλίου αποτελεί το πολυφωτογραφημένο φρούριο Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. 

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την Παλιά Πόλη με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών, τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τα μπαλκόνια, τις αυλές των κομψών νεοκλασικών και των καλοδιατηρημένων αρχοντικών και τις τούρκικες κρήνες.

Στην καρδιά του Ναυπλίου σάς υποδέχεται η ιταλικής αισθητικής Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από μνημεία και ιστορικά κτήρια, όπως  το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα σπάνιας αξίας της Προϊστορικής και Μυκηναϊκής περιόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη. 

Πολύ κοντά, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστό σημείο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και ο ναός του Αγίου Γεωργίου με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας 999 σκαλοπάτια σάς οδηγούν στο Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. 
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Τίρυνθας, καθώς και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Πώς να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα η απόσταση είναι 138 χιλιόμετρα.

Καλάβρυτα 
Τα Καλάβρυτα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, πανέμορφος κάθε εποχή του χρόνου. Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη που είναι είναι χτισμένη σε υψόμετρο 756 μέτρων στους πρόποδες του Χελμού, η οποία –ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο– σφύζει από ζωή χάριν στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο.

Εδώ θα συναντήσετε ένα ονειρικό σκηνικό με λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες, χαριτωμένους πεζόδρομους, γραφικά καφέ και ταβέρνες δίπλα σε σκιερά πλατάνια. Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή (22 χλμ.) Καλάβρυτα–Διακοπτό. 

Στο Χελμό, σε υψόμετρο 2.340μ. και σε απόσταση περίπου 14 χλμ. Από τα Καλάβρυτα βρίσκουμε το πιο σημαντικό χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου, σε ένα πανέμορφο τοπίο όπου κυριαρχούν τα ελατοδάση και το βραχώδες αλπικό ανάγλυφο. 
Περιηγηθείτε στο μαγευτικό «Σπήλαιο των Λιμνών» κοντά στο χωριό Καστριά στην Αχαΐα, μόλις 17 χλμ. μακριά από τα Καλάβρυτα. Στη νοτιοδυτική πλευρά των Καλαβρύτων, απέχοντας μόλις 5 χλμ από την ιστορική πόλη, συναντάμε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής. Την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Επισκεφθείτε το Μουσείο της Μονής και ξαναζήστε τη χιλιόχρονη ιστορία της. 

Πώς να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα η απόσταση είναι 190 χιλιόμετρα.

Δημητσάνα
Τόπος ιστορικός και ηρωικός, η Δημητσάνα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος πετρόχτιστος παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου, για κάθε εποχή του χρόνου.  Ο οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος,  προσφέρει μοναδική θέα και  γοητεύει κάθε ταξιδιώτη με τα πανύψηλα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μνημεία που μαρτυρούν το ένδοξο ιστορικό του παρελθόν. Κέντρο και συγχρόνως τροφοδότης –σε έμψυχο και άψυχο υλικό – του επαναστατικού αγώνα του 1821, η Δημητσάνα αποτέλεσε την μπαρουταποθήκη του αγώνα, καθότι οι θρυλικοί μπαρουτόμυλοί της τροφοδοτούσαν ασταμάτητα τους μαχητές της Ρούμελης και του Μωριά. 

Ο μυθικός ποταμός Λούσιος, τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας, είναι διάσπαρτος από ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, που αξίζει να επισκεφθείτε και ενδείκνυται για δραστηριότητες στη φύση όπως rafting και πεζοπορία.

Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε: 
Τη Βυζαντινή Μονή Φιλοσόφου – την ιστορική Μονή του Τιμίου Προδρόμου - τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας - τους έξι διασωζόμενους μπαρουτόμυλους - το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης - τα σπίτια του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας.

Πώς να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα η απόσταση είναι 202 χιλιόμετρα περίπου.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close