Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2025
Η Zoe Saldana κέρδισε απόψε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία Emily Perez.
Η γνωστή ηθοποιός, η οποία κατάφερε να φέρει το πρώτο βραβείο στη συγκεκριμένη παραγωγή, πλάνταξε στο κλάμα κρατώντας σφιχτά το αγαλματίδιο, μιλώντας για τους μετανάστες γονείς της και τις θυσίες που έχουν κάνει για εκείνη και τις αδελφές της.
«Ευχαριστώ την Ακαδημία που αναγνώρισε τη σιωπηλή ηρωικότητα και τη δύναμη μιας γυναίκας όπως η Ρίτα. Και μιλώντας για δυνατές γυναίκες, Ζακ, είσαι ένας πολύτιμος άνθρωπος στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ που έδειξες ενδιαφέρον, που ήσουν τόσο περίεργος να μάθεις περισσότερα γι’ αυτές τις γυναίκες ώστε να διηγηθείς την ιστορία τους. Σε όλο το καστ και το συνεργείο του Emilia Pérez, μοιράζομαι αυτό το βραβείο μαζί σας» ανέφερε αρχικά η Zoe Saldana.
«Η γιαγιά μου ήρθε σε αυτή τη χώρα το 1961. Είμαι μια περήφανη κόρη μεταναστών, που έφεραν μαζί τους όνειρα, αξιοπρέπεια και εργατικά χέρια. Είμαι η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία που κερδίζει Όσκαρ, και ξέρω πως δεν θα είμαι η τελευταία… το ελπίζω. Το γεγονός ότι λαμβάνω αυτό το βραβείο για έναν ρόλο όπου τραγούδησα και μίλησα στα ισπανικά… η γιαγιά μου, αν ήταν εδώ, θα ήταν τόσο χαρούμενη. Αυτό το αφιερώνω σε εκείνη» εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια η βραβευμένη πλέον με Όσκαρ ηθοποιός.
Αυτό μάλιστα πρόκειται και για το πρώτο πολιτικό μήνυμα της βραδιάς καθώς η συγκεκριμένη ομιλία έρχεται λίγο καιρό αφού ξεκίνησαν οι μαζικές απελάσεις μεταναστών με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.
Σχετικά
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου
Rolling Stone: Οι καλύτερες ταινίες του 2025
Λίγο πριν το τέλος του 2025, η καθιερωμένη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Gotham Awards 2025 : Το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» βραβέβεται ως Καλύτερη Ταινία
Η τελετή απονομής των Gotham Awards 2025, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Νέα Υόρκη και ανέδειξε - εν μέσω μιας σειράς ανατροπών – την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ως Καλύτερη Ταινία.
Best of 2025: Τα Cahiers du Cinéma ψηφίζουν τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς
Η πρώτη απολογιστική λίστα της χρονιάς έρχεται από την «εκλεκτική ομάδα» των γαλλικών Cahiers du Cinéma. Οχι ακριβώς ενδεικτική για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο νήμα της νέας χρονιάς.
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Οσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ θα απονείμει η Ακαδημία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Η κατηγορία έχει δημουργήσει ένα είδος παιχνιδιού στους κινηματογραφικού κύκλους, καθώς όλοι φαίνεται να προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το νέο βραβείο
Η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του «Εξορκιστή»
H ταινία δε θα αποτελέσει συνέχεια αυτής του 2023
Το «Wicked: Μέρος Δεύτερο» με Αριάνα Γκράντε – Σίνθια Ερίβο σαρώνει στο box office
Πρόκειται για την καλύτερη πρεμιέρα κινηματογραφικής μεταφοράς μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.