Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2025
To κλασικό αμερικάνικο diner, αυτό το βασίλειο του comfort food όπου βασιλεύουν τα smash burgers, τα σαντουιτς, τα γλυκά soft drinks, τα coke float κ.ά. είναι ένα μέρος που υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας και το έχουμε γνωρίσει μέσα από αμερικάνικα road movies και σειρές.
Παρόλο που η κουλτούρα του burger έχει πλέον εμπεδωθεί αρκετά στην Κύπρο, δεν ισχύει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα παραδοσιακά αμερικάνικα εδέσματα και δεν υπάρχει κανένα μέρος στο νησί να φας ξέρω 'γω ένα hot dog και να πιεις ένα bubble tea σαν άνθρωπος. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συνέβαινε μέχρι σήμερα, μιας και από τις 8 Μαρτίου το σκηνικό αλλάζει καθώς εετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το May's Diner.

Ένα μαγαζί φόρος τιμής στη γιαγιά του ιδιοκτήτη Λάμπρου, η οποία δεν αποτέλεσε μόνο την έμπνευση για τη δημιουργία του, αλλά "δάνεισε" στο μαγαζί το όνομά της καθώς κι ένα βιβλίο γεμάτο συνταγές, που ο εγγονός της ξεσκόνισε και επανέφερε μετά από 60 ολόκληρα χρόνια.
Στο May's Diner, που πήρε τη θέση του στον οικισμό Στροβίλια στη Δερύνεια, θα αντικρίσεις ένα σκηνικό βγαλμένο από τα 70s & 80s, με βινύλια, μια τηλεόραση του '78 που ακόμα λειτουργεί -κι όμως!-, ένα τηλέφωνο και ηχεία από τα οποία παίζει ρετρό μουσική!
Στην δε open plan κουζίνα θα ετοιμάζονται παραδοσιακότατες αμερικάνικες συνταγές, όπως smash burgers, hot dogs, t-bone steaks, desserts, sandwich ψημένα σε μηχανή με γκάζι. Όλα σπιτικά φτιαγμένα.
Επίσης θα δοκιμάσεις soft drinks, cream soda, coke float (δηλαδή coka cola με παγωτό), bubble tea με σιρόπι και θα κάνεις ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν, ακολουθώντας τη γευστική οικειότητα που προσφέρει.
Σημείωσε, τέλος, ότι στον χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και ότι το μαγαζί θα είναι ανοικτό καθημερινά, 09.00-22.00.
Στόχος, είναι να αποτελέσει την αρχή ενός franchise που θα ταξιδέψεις από τη Δερύνεια σε όλο το νησί και -γιατί όχι- και στο εξωτερικό! Ή τουλάχιστον αυτό ονειρεύεται ο Λάμπρος!

Σχετικά
Οικογενειακές Κυριακές στη Μαρίνα Λεμεσού με φαγητό, θέα και χαμόγελα στο Jamie Oliver Kitchen
H πιο χαρούμενη και γευστική πρόταση του καλοκαιριού!

Η καρδιά της Λευκωσίας «χτυπά» στην Πλατεία Ελευθερίας, με άρωμα καφέ
Το ταξίδι του καφέ με την υπογραφή των Caffè Nero

Ο σεφ που γύρισε στο χωριό του και έφτιαξε ένα εστιατόριο-πρότυπο στην ορεινή Κύπρο
Η επιστροφή τού για σειρά ετών Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Γιαννάκη Αγαπίου, στις ρίζες του
Hippocampus Rooftop Experience: Το καλοκαίρι ανεβαίνει επίπεδο στον Πρωταρά
Ατμόσφαιρα, θέα, δημιουργική κουζίνα και cocktails που σε ταξιδεύουν με το νέο rooftop menu να υπόσχεται απολαυστικές εμπειρίες από νωρίς το σούρουπο μέχρι αργά το βράδυ

Το Nubila γιορτάζει 2 χρόνια με ένα Afro Beats party που θα σου μείνει αξέχαστο
Nubila Sessions: AfterTaste Edition

8 ιδανικές επιλογές για τους φίλους της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά
Γεύσεις με ιταλικό ταπεραμέντο και μεσογειακή αύρα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα ασιατικά εστιατόρια που κλέβουν την παράσταση σε Πρωταρά και Αγία Νάπα
Μια απολαυστική περιπλάνηση σε εστιατόρια που σε ταξιδεύουν γευστικά στην Άπω Ανατολή

Ανακάλυψε τις top 7 επιλογές για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή Δευτεράς
Εντοπίσαμε τα καλύτερα γαστρονομικά στέκια στα περίχωρα Δευτεράς και σου τα προτείνουμε

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία: COR x Vlassides x Tsiakkas
Τα εμβληματικά κρασιά δύο κορυφαίων κυπριακών οινοποιείων "συναντούν" τις δημιουργίες ενός βραβευμένου σεφ

Wine Me Not 3.1: Ένα μίνι φεστιβάλ κρασιού στο οινοποιείο Τσιάκκας
Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, γεύση, παράδοση και σύνδεση

Η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου θα μας βρει σε μία βεράντα με καλό κρασί!
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (ξανά) στο Βουνί Παναγιάς για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο

5 ωραία μαγαζιά για πεντανόστιμο σουβλάκι στην Πάφο
Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε δροσερές αυλές, καταπράσινους κήπους και πλατείες