Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2025
Εννέα (9) μετάλλια απέσπασε η ΚΕΟ από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2025. Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκίμασαν και αξιολόγησαν 947 κρασιά και 83 αποστάγματα από 243 οινοποιεία από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΚΕΟ απέσπασε: χρυσό μετάλλιο για τον ποικιλιακό οίνο της Ξυνιστέρι 2024, ο οποίος έλαβε και ειδική διάκριση υψηλής βαθμολογίας. Αργυρά μετάλλια έλαβε για Γιαννούδι Μαλλιάς 2021, για το Aphrodite 2024, το Shiraz Merlot 2020 και για την Κουμανδαρία St. John 2017. Χάλκινο μετάλλιο έλαβε το Heritage (Μαραθεύτικο) 2020. Συνολικά, η ΚΕΟ έλαβε 6 βραβεία από τις 7 συμμετοχές που απέστειλε στην κατηγορία κρασιών.
Ο διαγωνισμός βράβευσε επίσης όλες τις Ζιβανίες της ΚΕΟ. Οι Μονοποικιλιακές Ζιβανίες από Μαλάγα, και από Σουλτανίνα καθώς και η Ζιβανία της ΚΕΟ έλαβαν αργυρά μετάλλια. Αυτό αποτελεί 100% επιτυχία αφού βραβεύτηκαν και οι τρεις (3) συμμετοχές της ΚΕΟ στην κατηγορία αποσταγμάτων.
Τα μετάλλια του διαγωνισμού Θεσσαλονίκης, που έχει μετονομαστεί σε THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHΥ, είναι ακόμα μια μεγάλη αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελεί η ΚΕΟ στο οινοποιείο της στη Μαλλιά. Η ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία, βραβεύεται διαχρονικά σε διεθνές επίπεδο και ανταγωνίζεται ισάξια ετικέτες από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη οίνων και οινοπνευματωδών.
Σχετικά

Δημοφιλές σουβλατζίδικο της Λευκωσίας επέστρεψε με ανανεωμένο τον χώρο του
Έτοιμο να μας εξυπηρετήσει ξανά

Αυτή η ταβέρνα φτιάχνει νηστήσιμο μεζέ, με €17
Δοκίμασε τον νηστήσιμο μεζέ, 19 πιάτων, όπου κάθε πιάτο είναι και μια ιστορία γεύσεων!

Τις πιο ωραίες «αμερικανιές» θα τις φας στο ολοκαίνουριο May's Diner
Ένα αυθεντικό αμερικάνικο diner ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του


Το Nammos, ένα από τα διασημότερα beach bar-restaurants, επιστρέφει
Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη της νέα καλοκαιρινής σεζόν, πού αλλού; Στην παραλία!

Στον Ασκά θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του κυπριακού κρασιού, από το τσαμπί στο μπουκάλι
Ζήσε μια μοναδική οινογαστρονομική εμπειρία στο χωριό

22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες

Ένα από τα πιο διάσημα γυράδικα, ανοίγει στη δυτική Λεμεσό
Το Κολόσσι πολύ σύντομα θα τρώει Γιγάντιο γύρο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Pancake σε 12 κορυφαία στέκια της Κύπρου
Ανακάλυψε τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις τα πιο λαχταριστά pancakes στο νησί

Δοκιμάσαμε τα πιάτα του Rookies Bar & Grill κι αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Για φαγητό, στο bar & grill της Λευκωσίας

Wine Trophy: Κυπριακά ανάμεσα στα κορυφαία κρασιά για το 2025
Το καλύτερο κρασί της χρονιάς όπως αναδείχθηκε στο Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2025

7 artisan bakery του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Από πού να πάρεις σήμερα λαγάνα