18-24 November 2021
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Dune

Το μεγαλειώδες έργο του Frank Herbert μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τονDenis Villeneuve

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2021

Ο Paul Atreides, ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το "μπαχαρικό των μπαχαρικών" του πλανήτη Αρράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το 1965, η ιδιοφυία του Frank Herbert κατέθεσε το πρώτο βιβλίο ενός καθηλωτικού κόσμου επιστημονικής φαντασίας και έκτοτε οι απανταχού αναγνώστες παραμένουν μαγεμένοι από τα πολλαπλά μηνύματα και τις πρωτόγνωρες εικόνες του έπους που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγαλειώδες έργο μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Το 1984, ο εμβληματικός σκηνοθέτης David Lynch έκανε την αρχή, αλλά η ταινία δεν πήγε καθόλου καλά εμπορικά και θεωρήθηκε αποτυχία, ενώ πιο πρόσφατα, το 2000, το τηλεοπτικό δίκτυο Syfy χρηματοδότησε μια μίνι σειρά του. 

Αυτή, είναι ίσως η πρώτη φορά που η μεταφορά του προφητικού αυτού βιβλίου διαθλά  -μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής φαντασίας- τόσο εύστοχα τους προβληματισμούς του σύγχρονου κόσμου.

Ο οραματιστής δημιουργός Denis Villeneuve (Prisoners, Arrival, Blade Runner 2049) όχι μόνο εκπληρώνει το όνειρο του να ζωντανέψει τον κόσμο του Herbert, αλλά καταφέρνει να επιστρατεύσει την αφρόκρεμα της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σ΄ αυτήν την ταινία, κανένας ηθοποιός και κανένας συνεργάτης πίσω από την κάμερα δεν δίστασε να εμπλακεί σ΄ αυτό το μεγαλειώδες πρότζεκτ.

Στην αφοπλιστική αυτή παραγωγή πρωταγωνιστεί ο ιδανικός για τον ρόλο του Paul Atreides, Timothée Chalamet, έχοντας μαζί του μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μεταξύ άλλων τους Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa και Javier Bardem.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή των by Jon Spaihts, Denis Villeneuve και Eric Roth, που συμπύκνωσαν το έπος του Herbert με την επιθυμία να ακολουθήσει σύντομα το δεύτερο μέρος. 

 

 

 

 

Καθ 20.00

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close