Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2025
Η γκαλερύ Αποκάλυψη με χαρά παρουσιάζει την 8η ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Βασιλείου με γενικό τίτλο “Εικαστικές Αφηγήσεις”.
Η εικαστική διαδρομή της είναι γεμάτη από αναζητήσεις. Έχοντας ξεφύγει από νωρίς από τον ρεαλισμό, πειραματίστηκε με τεχνικές και τεχνοτροπίες, δέχθηκε επιδράσεις, εμπνεύστηκε και εξερεύνησε, για να βρει τα δικά της μονοπάτια έκφρασης. Σήμερα συνεχίζει να εξερευνά και να πειραματίζεται.
Το έργο της τόσο η ζωγραφική όσο και η γλυπτική και κεραμική, χαρακτηρίζεται από δυνατό συμβολισμό, αυθεντικότητα, καλλιτεχνική ποιότητα, με τη γυναίκα στο επίκεντρο, γύρω από την οποία εξυφαίνει έναν κόσμο ενίοτε γεμάτο χρώμα που μεταδίδει μια αισιόδοξη θεώρηση της ζωής και χαρακτηρίζεται από ποιητική κίνηση και άλλοτε μια σχηματική προσέγγιση, έμπνευση που μπορεί να ψηλαφηθεί να αναδύεται από αρχέγονες κυπριακές μορφές.
Η Άννα Βασιλείου έχει την προσωπική της εικαστική γραφή που την καθιστά ξεχωριστή στον τομέα της. Με χρώματα παστέλ γιήνα, δίνει στις συνθέσεις της το αέρινο, το ανάλαφρο και το λυρικό.
Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κεντάκι των ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο Μάστερ στην τέχνη.
Η Άννα Βασιλείου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1974 και από πολύ νεαρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη και το πάθος της για τη ζωγραφική και το σχέδιο. Άρχισε τη μαθητεία κοντά σε Κύπριους καλλιτέχνες και ξεκίνησε να εκθέτει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και αργότερα σε ατομικές εκθέσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της στις τέχνες στις ΗΠΑ και μετά την επάνοδό της στην Κύπρο, παρουσίασε το έργο της σε εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έργα της επιλέγηκαν και συμμετείχαν σε αριθμό μπιενάλε του εξωτερικού. Απέσπασε βραβείο στους Ολυμπιακούς Τέχνης του Τόκυο. Επίσης, έργα της κοσμούν το Μουσείο του Πεκίνου και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2025 στην γκαλερύ Αποκάλυψη στις 18:30 και θα τα τελέσει η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και λογοτέχνης Δρ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.
Η έκθεση μας “Εικαστικές Αφηγήσεις” θα διαρκέσει μέχρι τις 12 του Απρίλη 2025.
-
Αποκάλυψη
26 Μαρτίου - 12 Απριλίου 2025
Σχετικά
"Studiolo": Νέα ατομική έκθεση από τον Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο
Σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα
Η έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη, με τίτλο «Layers of Love»
Στον πυρήνα της, η έκθεση αυτή γιορτάζει τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διάσωση ψηφιδωτών
Ο λόγος για το πρόγραμμα «Αποτύπωση, Ανάδειξη και Αντιγραφή Ψηφιδωτών από Εκκλησιαστικούς και άλλους Χώρους Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας»
Έκθεση με έργα του Ανδρέα Καραγιάν στη Γκαλερί Γκλόρια
Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονη αισθησιακή και καβαφική διάσταση
«Nicosia International Airport»: Η έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Η έκθεση παρουσιάζει μια φωτογραφική σειρά του Άντρου Ευσταθίου που καταγράφει τον εγκαταλελειμμένο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Λευκωσίας
Πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες τα εγκαίνια της έκθεσης «Καιρός» της Κυπριακής Προεδρίας
Στο κύριο κτίριο του Συμβουλίου «Justus Lipsius» με την επιμέλεια του Κύπριου σχεδιαστή, Μιχάλη Αναστασιάδη.
«365 Ανατολές στον Κάππαρη»: Έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Κυριάκου
Ο πρώην δημοσιογράφος και χειμερινός κολυμβητής εκθέτει
Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο – Beyond the Icon: Η διεθνής έκθεση πάει στην Αθήνα
Οι σημαντικές στιγμές της ζωής, της τέχνης και της ανατρεπτικής σκέψης της μέσα από ψηφιακή τεχνολογία αιχμής.
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη
«Αγροποιητική: χώματα/ σώματα»: 50 καλλιτέχνες εξετάζουν τον όρο «τοπίο» στη μεγάλη έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Έλενας Πάρπα
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει: «The Diverse Self: Becoming» Ατομική εικαστική έκθεση της Φωτεινής Μιχαηλίδη
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
Η Εξέλιξη της Χαρακτικής στην Ευρώπη από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα μέσα από έργα της συλλογής του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή
Άνοιξε στις 21 Ιανουαρίου για το κοινό η νέα έκθεση χαρακτικής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής στη Λευκωσία σε επιμέλεια Helene Reeb.