Cine News , Κινηματογράφος

Ηθοποιός σκότωσε κατά λάθος συνεργάτιδά του στα γυρίσματα ταινίας

Από την εκπυρσοκρότηση του όπλου τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκηνοθέτης της ταινίας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021

Νεκρή η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς - Σε σοβαρή κατάσταση ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, που επίσης τραυματίστηκε από την «εκπυρσοκρότηση» του όπλου σε ράντσο στο Νέο Μεξικό
Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας Rust όταν ένα όπλο που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα και αφήνοντας αιμόφυρτο έναν ακόμη άνδρα. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το όπλο βρισκόταν στο σετ επειδή αποτελούσε «σκηνικό αντικείμενο», ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό  παραμένουν «θολές». 

Σύμφωνα με το BBC,  η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς (η οποία εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας στο φιλμ) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σάντα Φε αλλά υπέκυψε στα τραύματά της. Το άλλο άτομο που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Christus St. Vincent είναι ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης της ταινίας. 

Η αστυνομία του Νέου Μεξικό  διερευνά το περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ, λίγο πιο έξω από τη Σάντα Φε, εκεί όπου γυρίζεται το γουέστερν του 19ου αιώνα. Οι τελευταίες ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος κανενός προσώπου.

Σύμφωνα με το Associated Press, εκπρόσωπος του 63χρονου σταρ δήλωσε ότι επρόκειτο για εκπυρσοκρότηση ενός όπλου με «άσφαιρα», που βρισκόταν ως «σκηνικό αντικείμενο» στο ράντσο. Η παραγωγή της ταινίας έχει φυσικά διακοπεί.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Santa Fe New Mexican αναφέρει ότι Μπάλντουιν εθεάθη την Πέμπτη έξω από το γραφείο του τοπικού σερίφη με δάκρυα στα μάτια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει σε κάποιο μέσο ούτε απάντησε στις κλήσεις του Associated Press για κάποιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος Μπάλντουιν είναι συμπαραγωγός αλλά και πρωταγωνιστής του γουέστερν, και υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα Rust, έναν παράνομο της Άγριας Δύσης του οποίου ο 13χρονος εγγονός καταδικάζεται για μια δολοφονία που διέπραξε κατά λάθος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα ανάλογο τραγικό περιστατικό στο σετ ταινίας. Το 1993, ο 28χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο υποτίθεται ότι είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά στην αυτοψία βρέθηκε μια κανονική σφαίρα σφηνωμένη κοντά στην σπονδυλική του στήλη.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close