Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2025
Η Ώρα της Γης είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση της ενέργειας για τον πλανήτη μας. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, όλοι οι πολίτες του πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μία ώρα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στις 22 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, καλούμε όλους τους κατοίκους της Λεμεσού, εταιρείες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική δράση. Ο Δήμος Λεμεσού θα σβήσει τον φωτισμό του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ το City Friends Club θα πράξει το ίδιο στα γραφεία του, ενισχύοντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας.
«Ο Δήμος Λεμεσού υποστηρίζει ενεργά την Ώρα της Γης 2025 ως μέρος της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική ευθύνη. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της πόλης να συμμετάσχουν, επιδεικνύοντας τη συλλογική μας δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.
Το City Friends Club, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στη βιώσιμη συλλογή απορριμμάτων και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τονίζει ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό αντίκτυπο. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Λεμεσού σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Ώρα της Γης δεν είναι απλώς να σβήνεις τα φώτα – είναι μια υπενθύμιση ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη μας», δήλωσε η Anna Gubareva, ιδρύτρια και CEO City Friends Club.
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
Σχετικά με το City Friends Club
Το City Friends Club (СFC) συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό καθαρισμό δρόμων, οργανώνει κοινοτικούς καθαρισμούς και προωθεί την οικολογική συνείδηση μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Από το 2021, η ομάδα καθαρίζει ενεργά βασικούς χώρους σε όλη τη Λεμεσό με 6 φορτηγά και 15 καθαρίστριες και φιλοξενεί τακτικά μηνιαία καθαρίσματα για εθελοντές και εταιρικές ομάδες σε πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Με επαγγελματίες καθαριστές και περισσότερους από 3.000 εθελοντές, το CFC έχει συγκεντρώσει 222.690 κιλά σκουπίδια σε όλη την περίοδο εργασίας. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες περιλαμβάνουν την έκθεση οικολογικής τέχνης RE:SOURCE (4000+ επισκέπτες σε 5 ημέρες), δημόσιες ομιλίες και πρωτοβουλίες όπως το Coffee Friends Club και το Graffiti Friends Club, όλα σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η εφαρμογή City Friends Club, διαθέσιμη σε iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα σε 800+ χρήστες να αναφέρουν παράνομες τοποθεσίες χωματερών, να παρακολουθούν την πρόοδο του καθαρισμού και να κερδίζουν ανταμοιβές, βοηθώντας το СFС να σχεδιάζει εκδηλώσεις και να αναλύει τις τάσεις ρύπανσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηριζόμενο από οικολογικούς χορηγούς όπως οι Flintera, Easy Brain, Palta, GDEV, Exness, The Island School, Lumio Private School, Puzzle point, Quadcode, Ecommpay, BSM, Adsterra, The Soul Publishing, Unlimit, Oleg Netepenko και άλλοι, το City Friends Club επεκτείνει συνεχώς τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου της Λάρνακας και της Πάφου.
Σχετικά
Το Μουντιάλ της γειτονιάς έρχεται στη Λεμεσό
Ένα old school τουρνουά ποδοσφαίρου για όσους μεγάλωσαν αγαπώντας το παιχνίδι
Βουνί 2026: Το πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν πρέπει να χάσεις
Με μουσική, παρέες, γεύσεις και εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση και τη φιλοξενία του χωριού
Για ένα βράδυ αφήνουμε το scrolling και πιάνουμε τον χορό στο χωριό σε ένα μεγάλο summer party
Η Πιτσιλιά διοργανώνει το απόλυτο Retro Party με μουσική, κέφι και δωρεάν είσοδο
Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες τέχνη και μουσική στον Δήμο Αμαθούντας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Θέατρο, μουσική και πολιτιστικές βραδιές γεμίζουν τον Ιούνιο με μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους
Η Λεμεσός ετοιμάζεται και φέτος για τη βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης "Η λογοτεχνία στην πόλη"
Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Ιωάννου και Αντώνης Πολυκάρπου.
"Το σπίτι που γεννήθηκα ας το πατούν οι ξένοι": Μία παράσταση παραδοσιακών χορών στην Αξιοθέα
Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι τα σπίτια που έμειναν πίσω
O Ιούλιος στο Θέατρο Ριάλτο θα είναι γεμάτος μουσική
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, γεμάτο ήχους και μελωδίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ξεχωριστές συνεργασίες και βραδιές που αξίζει να μοιραστούμε.
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από θέατρο και συναυλίες μέχρι street food festivals, υπαίθριο σινεμά και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, αυτές είναι οι εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν τις επόμενες ημέρες.
Weekend Agenda: 25 όμορφα πράγματα να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, οικογενειακές δράσεις, γαστρονομικές εμπειρίες και μουσικές γιορτές σε κάθε γωνιά του νησιού
Μια βραδιά γεύσης, μουσικής και lifestyle εμπειριών στο Vetrina
Live cooking, signature Campari Spritzes, DJ sets και εκλεκτές συνεργασίες συνθέτουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία
Το Robotex Cyprus 2026 επιστρέφει με Drones, Διάστημα, AI και άλλα δρώμενα STEAM!
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, έρχεται το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου
Στη Λάνια θα στηθεί μία όμορφη γιορτή κυπριακής παράδοσης
Μία διήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να προβάλει και να αναδείξει την κυπριακή παράδοση και κληρονομιά