Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2025
Στο Καφενείο του Χωρκού, στην Πλατεία Πισσουρίου, μπορείς να απολαύσεις μπούκωμα τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, να πιεις μερακλήδικο καφέ σου ή ένα ρόφημα, αλλά και να γευτείς σπιτικά γλυκά και άλλα.
Εκεί λοιπόν σε υποδέχεται ένας νεαρός, ο Παναγιώτης, ο οποίος ως λάτρης της παράδοσης ο ίδιος, αποφάσισε να αναλάβει το παλιό καφενείο του χωριού και να το μετατρέψει σε έναν σύγχρονο χώρο που σερβίρει όμως... παράδοση!
Πιο συγκεκριμένα το Καφενείο του Χωρκού, που άνοιξε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτήριο, αμφιθεατρικό, με εντυπωσιακή θέα στην πλατεία του χωριού και σήμα κατατεθέν δύο πανύψηλους φίκους (50 χρόνων περίπου) που χαρίζουν τη σκιά αλλά και τη δροσιά τους. Το συγκεκριμένο κτήριο, προτού γίνει καφενείο, λειτουργούσε ως αγορά.
Ο ίδιος έκανε πραγματικά υπέροχη δουλειά αφού δημιούργησε ένα πανέμορφο χώρο με όλα εκείνα τα στοιχεία των παραδοσιακών καφενείων της Κύπρου, στον οποίο μπορείς να καθίσεις είτε στο εσωτερικό κοντά είτε στη βεράντα με την ωραία θέα... εξ ου και αποτελεί πλέον την κύριά του ασχολία.

Εδώ λοιπόν καθημερινά θα πας για καφέ, κυπριακά ποτά, όπως ζιβανία, κρασί, σπιτική λεμονάδα, νόστιμα σπιτικά γλυκά, ρυζόγαλο, μαχαλεπί κ.ά., όλα φτιαγμένα με συνταγές της μαμάς του! Επιπλέον, εδώ μπορείς να απολαύσεις platters με τυριά (ακόμα και τυρί φλαούνας) και αλλαντικά, ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες σερβίρεται παραδοσιακό μπούκωμα, προσφέροντας φρέσκα και παραδοσιακά προϊόντα, όπως βραστά αβγά, καπήρες, χαλλούμι, λούντζα, αναρή φρέσκια, μαρμελάδες σπιτικές κ.ά. (με €10 το άτομο).

Tα καλοκαίρια (συνήθως τις Παρασκευές) φιλοξενεί κυπριακές βραδιές, με χορευτές από το παραδοσιακό συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, και μουσική.
Το Καφενίο του Χωρκού είναι μία καλή ευκαιρία για βόλτα μέχρι το Πισσούρι, στάση για καφέ και συνέχεια ίσως για την Πάφο ή κάποια άλλη εκδρομή στην περιοχή.
(99925159) Πλατεία Πισσουρίου, επ. Λεμεσού.
Το μπούκωμα σερβίρεται σαββατοκύριακο 10.00-13.00.
Σχετικά
Μία μέρα, ένα στενό, πολλές μπύρες...
Στην Τρικούπη την Κυριακή θα στηθεί ένα μικρό street party
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές