Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2025
Το όνομά του δεν σε παραπέμπει σε κάτι δροσερό, αλλά η αυλή του Πολιτιστικού Ομίλου "Το Στέκι" στο κέντρο της παλιάς Λεμεσού (σε ένα στενό στην Ελλάδος), πιστέψτε μας, είναι κούκλα τα καλοκαίρια. Περιτριγυρισμένη από φυτά και με λεμονόδεντρα να χαρίζουν τη δροσιά τους, με λίγα μεταλλικά τραπεζάκια, με ένα πάλκο έτοιμο να υποδεχθεί μουσικούς και μουσικές, διακριτικό φωτισμό και στο βάθος ένα γκράφιτι της παλιάς πόλης, σου δίνει την αίσθηση μιας μικρής κρυμμένης όασης, ταξιδιάρικης και νοσταλγικής.
Όπως ακριβώς και το εσωτερικό. Ένας χώρος ντυμένος με μία νοσταλγική διάθεση: χάρτινα τραπεζομάντηλα, ένα παλιό πιάνο -που λειτουργεί-,μια κινηματογραφική κάμερα του περασμένου αιώνα, ένα παλιό ραδιόφωνο και διάφορα άλλα στοιχεία που σε ταξιδεύουν σε εποχές πιο αγνές, πιο αυθεντικές.
Εκεί ο Νικόλας (σ.σ. ο υπεύθυνος του ομίλου) θα σε υποδεχθεί θερμά και θα σου σερβίρει μεζέδες: χωριάτικη σαλάτα, λουκάνικο και παστουρμά, κυπριακές αλοιφές (με την πίκλα σε πρώτο πλάνο), χαλούμι και λούντζα στη σχάρα, μια πλούσια πιατέλα με διάφορα λαχανικά σχάρας και γεμιστό μανιτάρι, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο special πιάτα ολόκληρου του μεζέ: γεμιστό με φέτα, μπούκοβο, ρίγανη και ελαιόλαδο και ψημένο στα κάρβουνα.
Από κρέατα στο τραπέζι φτάνουν σουβλάκι χοιρινό, αρνίσια και χοιρινά παϊδάκια, φρέσκες τηγανητές πατάτες, σεφταλιές (ελαφριές και καλοψημένες) και σουβλάκι κοτόπουλο (επίσης εξαιρετικό, ένεκα της μαρινάδας του). Και όσο στο τραπέζι πηγαινοέρχονται τα φαγητά, στα ηχεία παίζει Μπέλου, Νταλάρας, Μητροπάνος, Καζαντζίδης και Πουλόπουλος.
Όπως, μάλιστα, είπε ο Νικόλας, όταν ρωτήθηκε, δύο με τρεις φορές τον μήνα φροντίζει να φιλοξενεί μουσικούς για λαϊκές βραδιές -συνήθως τις Παρασκευές- με το μαγαζί να γεμίζει από κόσμο, ενώ τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα λειτουργήσει και πάλι η αυλή, τα live θα γίνονται σε μία πιο τακτική βάση.
Με πληροφορίες από City.com.cy
Σχετικά
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που κάθε μέρα έχει κάτι διαφορετικό στο τραπέζι
Με ελληνική και κυπριακή κουζίνα, καθημερινά μεταβαλλόμενο μενού, φρέσκες πρώτες ύλες και μια όμορφη αυλή, η Μπέμπα έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για φαγητό στο κέντρο της Λευκωσίας
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που κρατά σταθερή την αξία του
Με το νέο χειμερινό του μενού που έρχεται πολύ σύντομα, θα κάνει μια ξεχωριστή αναδρομή στα 6 χρόνια ζωής του, επαναφέροντας στο τραπέζι μερικά από τα πιο δημοφιλή του πιάτα
Η ταβέρνα που έβαλε την Ψημολόφου στον χάρτη του καλού σουβλακιού
Το success story μιας ταβέρνας που ξεκίνησε από τους Εργάτες, συνεχίζει στην Ψημολόφου και φέτος είναι υποψήφια στα Cyprus Eating Awards
Ήσυχα business lunches με αυθεντικές γεύσεις στο «Ελληνικό»
To εστιατόριο προσφέρει καθημερινά μια πλούσια επιλογή πιάτων με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, καλύπτοντας διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις
Το Scale Restaurant φέρνει στη Λευκωσία το απόλυτο Ιταλικό Brunch!
Το νέο λαχταριστό κεφάλαιο στο concept Scale Chapters έκανε πρεμιέρα και εμείς βρήκαμε όλα όσα θα δοκιμάσεις!
Στο τραπέζι του Amyth of Nicosia
Από τις καθαρές γεύσεις της θάλασσας και τη φωτιά του grill μέχρι το dessert trolley, μια γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Η Πυξίδα της Λεμεσού δείχνει τον δρόμο για το καλό ψάρι
Η απόλυτη πρόταση για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα θάλασσα!
«Τρυπώσαμε» στο Culinary Centre της Columbia Hospitality και ανακαλύψαμε τι φτάνει στο πιάτο μας!
Μπήκαμε στην καρδιά της κουζίνας της Columbia Hospitality και γνωρίσαμε από κοντά την ομάδα και τη διαδικασία πίσω από τα πιάτα που φτάνουν στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του ομίλου.
Απολαύσαμε ιαπωνική κουζίνα σε μίαν από τις πιο πολυσυζητημένες high-end αφίξεις στη Λευκωσία
Η σύγχρονη ιαπωνική γαστρονομία απέκτησε τη δική της διεύθυνση στη Λευκωσία
Το Φθινόπωρο έχει το δικό του σπίτι και είναι στα Starbucks
Pumpkin Spice, νέες γεύσεις, matcha creations και autumn essentials φέρνουν ξανά την πιο αγαπημένη εποχή της χρονιάς στα Starbucks
Ποιοτικό φαγητό για κάθε φοιτητική ημέρα, με 20% έκπτωση σε ΑΚΑΚΙΚΟ και Το Ελληνικό
Σε προνομιακές τοποθεσίες, κοντά σε πανεπιστήμια της Λευκωσίας, τα δύο εστιατόρια προσφέρουν δύο διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες και πολλές επιλογές για ένα γρήγορο lunch break
«Ο Θεόδωρος»: Το θρυλικό σουβλιτζίδικο που έμεινε στη γεύση και στη μνήμη της Λευκωσίας
Από την οδό Ερμού του 1957 μέχρι τη Θεμιστοκλή Δέρβη και το οριστικό κλείσιμο, μια οικογενειακή ιστορία 57 χρόνων που έγινε κομμάτι της πόλης.