Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2025
Αίθριος καιρός με αυξημένες ψηλές νεφώσεις και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, καθώς η περιοχή επηρεάζεται από σύστημα ψηλής πίεσης.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς στα 3 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με αυξημένες ψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς στα 3 μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, φτάνοντας τους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 14 βαθμούς στα παράλια και τους 10 βαθμούς στα ορεινά.
Τις επόμενες ημέρες, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με αυξημένες κατά διαστήματα ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο έως την Πέμπτη, φτάνοντας σε επίπεδα αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής, ενώ την Παρασκευή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ανέρχεται μόλις στο 1 εκατοστό, επιβεβαιώνοντας την τάση για ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Κύπρο.
Σχετικά

«Πνιγμένη» στη σκόνη παραμένει η Κύπρος με αυξομειώσεις της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

To mind REset στα καλύτερά του
Διπλή βράβευση για τις κυπριακές μαθητικές ομάδες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Βιέννης

Ένα κτήμα με ειδυλλιακό περιβάλλον και κομψή αισθητική, για παραμυθένιες εκδηλώσεις
Το Κτήμα Κουσιουμή ξεχωρίζει χάρη στο περιβάλλον και τις υπηρεσίες του

Σκόνη και σήμερα στην ατμόσφαιρα: Τι καιρό θα κάνει το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το ηλιοβασίλεμα που χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο στον κόσμο
Και όμως το νησί με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο δεν είναι η Σαντορίνη

Αυτές είναι οι 54 ταινίες και οι 4 σειρές που φεύγουν από το ελληνικό Netflix τον Απρίλιο
Μερικές πολύ αξιόλογες ταινίες και μια γνωστή υπερηρωική σειρά αποχωρούν τον Απρίλιο από το Netflix

Μια πολυαναμενόμενη άφιξη: Το Amyth of Nicosia ανοίγει επίσημα τις πόρτες του
Εντός θα λειτουργεί εστιατόριο, το οποίο θα γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός της πρωτεύουσας

7 υπέροχα ξενοδοχεία για να κάνεις Πάσχα στην Κύπρο
Πασχαλινές διακοπές με τη Louis Hotels: Μοναδικές προσφορές σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο!

Adolescence: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σειρά-φαινόμενο του Netflix
H σειρά συνεχίζει να συζητιέται σε όλον τον πλανήτη

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή στην Αγία Νάπα
Λόγω Διεθνούς Αγώνα Τριάθλου «Ayia Napa Triathlon 2025»

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Χαλάει και πάλι ο καιρός
Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση

Το Μνημείο Ελευθερίας στη Λευκωσία εγκαινιάζεται 52 χρόνια μετά την ανέγερσή του
Γιατί δεν εγκαινιάστηκε ποτέ