Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2025
Με ήπιο καιρό και θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από τις μέσες τιμές ξεκινά η εβδομάδα, ωστόσο από την Τετάρτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενδεχόμενο εμφάνισης αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό Α’ Μιχάλη Μούσκο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.
Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσουν έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παράλια θα κυμανθούν γύρω στους 23 βαθμούς. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.
Παράλληλα, αρχίζει να παρατηρείται παρουσία αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα, προερχόμενη από τη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αιγύπτου. Προς το παρόν, η συγκέντρωση σκόνης είναι σε λογικά επίπεδα και δεν αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει μικρό ενδεχόμενο αύριο Τρίτη να σημειωθεί παροδική αύξηση της σκόνης για κάποιες ώρες, ωστόσο από την Τετάρτη η κατάσταση θα βελτιωθεί.
Η σημαντικότερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό αφορά την ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει και στην Κύπρο. Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες βροχές.
Οι πιο ψυχρές ημέρες αναμένονται να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κατά περίπου 3 βαθμούς σε σχέση με τις μέσες τιμές για την εποχή. Στο εσωτερικό, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, με παρόμοιες τιμές και στα παράλια.
Το σκηνικό θα παραμείνει παρόμοιο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς σημαντική μεταβολή στις θερμοκρασίες, οι οποίες θα παραμείνουν ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή.
Ο κ. Μούσκος υπογράμμισε ότι η παρουσία σκόνης δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς είναι περιορισμένη και παροδική, ενώ σημείωσε πως τα φαινόμενα βροχόπτωσης θα είναι λίγα και μεμονωμένα τις επόμενες ημέρες. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού παραμένει η πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και έπειτα.
Σχετικά
Η Πρεσβεία του Ισραήλ παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση «Όταν η Αφροδίτη συνάντησε τον βασιλιά Δαυίδ»
Η εκδήλωση σηματοδότησε τόσο την επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης όσο και την κυκλοφορία της σε νέα ψηφιακή μορφή
Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό
Πότε κορυφώνεται η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Το PlayPlanet άλλαξε επίπεδο: Η νέα cosmic εποχή του απόλυτου προορισμού διασκέδασης
Ο Γενικός Διευθυντής του PlayPlanet, Ραφαήλ Χατζημιτσής, μιλά για την εξέλιξη του χώρου, τη νέα εμπειρία που προσφέρει και τα σχέδια για το μέλλον.
To σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος – Βροχερό σκηνικό από την Κυριακή
Μόλις ανακοινώθηκε ο Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού για το 2027
Άνθρωπος με βαθιά αγάπη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι και ενεργή παρουσία στον θεσμό εδώ και χρόνια, ο Σπύρος αποτελεί μέλος της μεγάλης καρναβαλίστικης οικογένειας της πόλης
Ποια είναι τα 3 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτώ στο Λονδίνο;
Τρεις διαφορετικές γαστρονομικές στάσεις αποκαλύπτουν το Λονδίνο μέσα από γεύσεις, γειτονιές και ιστορίες.
Ξεκίνησαν οι πτήσεις Λάρνακας-Μαδρίτης με τη Wizz Air
Επιπλέον, η Wizz Air άνοιξε φέτος τις πόρτες της Ακαδημίας Πιλότων της (WAPA) στους Κύπριους
Αυτή είναι η πιο «ευτυχισμένη» πόλη για διακοπές στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Εννέα ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στο top 10 των πιο ευτυχισμένων πόλεων για διακοπές στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Αθήνα.
Η Lidl Κύπρου επενδύει στους ανθρώπους της και δημιουργεί την πρώτη γενιά Stores Co-Managers
Είκοσι δύο μέλη του #teamlidl ολοκλήρωσαν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης για να αναλάβουν έναν νέο, κομβικό ρόλο στα καταστήματα της εταιρείας.
Στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε 9 επιστημονικά πεδία
Στις θέσεις 76 –100 παγκοσμίως στο πεδίο Αυτοματισμού και Ελέγχου, άνοδος στη Φυσική, παρουσία της Κλινικής Ιατρικής και σταθερά ισχυρές επιδόσεις σε σειρά επιστημονικών πεδίων
Άγιος Σωζόμενος: Το ερειπωμένο χωριό στη Λευκωσία και η θρυλική ιστορία του
Το εγκαταλελειμμένο χωριό του Αγίου Σωζόμενου, κοντά στη Λευκωσία, έχει ερειπωθεί από το 1964 και μεγάλο μέρος του βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη.
Βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυροί άνεμοι - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: