Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2025
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές γωνιές της Πλάκας, το πολυφωτογραφημένο και νοσταλγικό «Γιασεμί» στην οδό Μνησικλέους, πέρασε σε νέα εποχή.
Το ακίνητο όπου στεγαζόταν το θρυλικό μπιστρό που μετουσιώθηκε σε τοπόσημο της αθηναϊκής ρομαντικής αισθητικής, πωλήθηκε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Nice n Easy, ενώ σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, το ποσό αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ
Η μεταβίβαση συνοδεύτηκε από μια έντονα φορτισμένη αποχώρηση, ένα κύμα συγκίνησης από το κοινό και την αποκαθήλωση ενός μαγαζιού-σύμβολο που ταυτίστηκε με στιγμές, εικόνες και συναισθήματα τριών και πλέον γενεών.
Το «Γιασεμί» άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καρδιά του Θησείου, στη διεύθυνση Ηρακλειδών 7, με το Yiasemi Cottage να συνεχίζει την ιστορία του. Ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος με αισθητική εξοχής, όπου η ελληνική παράδοση συναντά τη δημιουργική κουζίνα, και το τραπέζι στρώνεται για οικογένεια και φίλους. Με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και την αυθεντική φιλοξενία, το νέο Γιασεμί προσφέρει μια εμπειρία γεύσεων και συναισθημάτων που θυμίζει παλιές, αγαπημένες στιγμές. Το άρωμα του γιασεμιού παραμένει αναλλοίωτο – απλώς άλλαξε γειτονιά.
Η ιδιοκτήτρια, Μαρίζα Κουζέλη, υπόσχεται ότι σύντομα θα επιστρέψει και στην Πλάκα για να μην χάσει για πολύ καιρό η γειτονιά το «Γιασεμί» της.
Τον προηγούμενο μήνα, μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της μέσα από μια ποιητική επιστολή, στην οποία κάνει λόγο για έναν «κύκλο που κλείνει», με ευγνωμοσύνη για τις μνήμες και την αγάπη που εισέπραξε όλα αυτά τα χρόνια.
Το πιάνο απομακρύνεται από τον γνώριμο χώρο, αλλά το πνεύμα του «Γιασεμί» θα συνεχίσει την πορεία του, όπως ανακοινώθηκε, στο νέο χώρο @yiasemi.cottage, στην οδό Ηρακλειδών 7, στο Θησείο, όπου δημιουργείται ένα νέο delicatessen με επιλεγμένα προϊόντα και γεύσεις που ξυπνούν συναισθήματα.

Γιασεμί: Η ανάρτηση για το κλείσιμο του μαγαζιού στην Πλάκα
«"Γιασεμί", το ταξίδι συνεχίζεται!
Οι κύκλοι όταν κλείνουν είναι πράγμα δύσκολο!
Κι ο δικός μας ο κύκλος με το μυρωδάτο όνομα "Γιασεμί" άνοιξε πριν ακριβώς 16 χρόνια.
Ήταν Μεγάλο Σάββατο του 2009, απόγευμα στις έξι, λίγο πριν αρχίσει να βραδιάζει. Το Άγιο Φως ανέβαινε για το Μετόχι, ο Γιάννης ο Κούκλης μ’ έστειλε μ’ ένα φαναράκι να το φέρω. Άναψε ένα ψηλό κερί, έκανε το σταυρό πάνω από την πόρτα και μου είπε: Καλορίζικο…
Έτσι άρχισαν όλα!
Με φως που έλαμψε προς στιγμήν και που δεν σταμάτησε να οδηγεί τις επιλογές μας επί 16 όμορφα χρόνια. Το Γιασεμί δεν ήταν μόνο η μικρή του ιστορία. Ούτε μόνο οι νοστιμιές της κουζίνας μας, που οι περισσότερες είχαν πηγή τα κιτάπια και τα λόγια της γιαγιάς μου. Ούτε και ήταν μόνο τα αρώματα των ροφημάτων μας. Ήταν κάτι πέρα από εμάς. Ήταν και παραμένει ο κόσμος που το αγάπησε. Ήταν οι μουσικοί που έντυσαν με νότες και ήχους αυτή την ιστορία, αυτό το ταξίδι. Ήταν οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί μας. Ήταν τα απολαυστικά πρωινά στα σκαλάκια της Μνησικλέους. Ήταν τα χαλαρωτικά μεσημέρια, όταν χάιδευε ο ήλιος τα πρόσωπα της μεγάλης μας παρέας. Ήταν τα βράδια που η ψυχή μας χουζούρευε απολαμβάνοντας από το πιάνο ήχους Χατζιδακικούς. Μουσικές κλασσικές και μουσικές σύγχρονες, νότες που σκάλωναν στους τοίχους μπερδεμένες συχνά με τα ηχηρά και αλλεπάλληλα "τικ" των διαττόντων σπιθών καθώς τα φλεγόμενα ξύλα στο τζάκι μας ταξίδευαν σε χορούς κυκλωτικούς, σε παραλίες τις εφηβείας μας. 31/3/2025 Δευτέρα ξημερώματα, κοντεύει Πάσχα.
Με ευγνωμοσύνη αγκαλιάζουμε απόψε τα μαξιλάρια όπου νωχελικά πάνω τους ακουμπήσατε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.
Ο Νίκος ο Δημητροκάλης σηκώνει το πιάνο στο άδειο "Γιασεμί" κι ανοίγουμε πανιά για νέες θάλασσες, νέα λιμάνια.
Στο @yiasemi.cottage , της οδού Ηρακλειδών 7 θα πάρουμε μια ανάσα. Εκεί η αγάπη και η εμπειρία μας στο φαγητό που δημιουργεί συναισθήματα, γεμίζει τα ράφια ενός delicatessen. Το Γιασεμί σηματοδότησε "κάτι" τα τελευταία χρόνια στη ζωή και την ιστορία της Πλάκας. Γι αυτό και σύντομα, χάριν του νόστου και της νοστιμιάς, αλλά κυρίως χάρη στην αγάπη σας, θα επανέλθει.
Εις το επανιδείν!
Μαρίζα Κουζέλη
της οικογένειας του "Γιασεμί",
των φίλων και των συνεργατών»
Πηγή: Lifo
Σχετικά

The Grand Pairing Series: Βραδιές υψηλής γαστρονομίας και οίνου στο COR
Η υψηλή γαστρονομία του σεφ Chris συναντά τις σπάνιες ετικέτες κρασιών του οινοποιείου Zambartas

Σε αυτά τα 10 μαγαζιά ψήνονται οι νοστιμότερες πίτσες του νησιού
Iδιαίτερες συνταγές, ψήσιμο στον ξυλόφουρνο και υπέροχο περιβάλλον σε 10 μαγαζιά της Κύπρου

H Αραδίππου αποκτά το δικό της Kawacom’s
Στον εμπορικό δρόμο της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου

Γαστρονομική εμπειρία με τον διπλά βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Alex Dilling
Δύο βραδιές υψηλής γαστρονομίας με τον διεθνούς φήμης chef

10 χαλαρά στέκια για ζουμερό σουβλάκι στη Λευκωσία
Από τις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι τα πιο μοντέρνα στέκια, η Λευκωσία ξέρει καλά τι σημαίνει ζουμερό σουβλάκι

Δημοφιλές ταβερνάκι στο χωριό, μετακόμισε σε νέο χώρο
Η πιο νόστιμη μετακόμιση της χρονιάς, έγινε στην Αγία Άννα

6+1 νόστιμα μαειρκά της Λευκωσίας για μαμαδίστικα πιάτα
Απολαμβάνουμε λατρεμένα μαγειρευτά και πιάτα κατσαρόλας από την κυπριακή κουζίνα

TasteAtlas: Δύο ελληνικά γλυκά στις 10 κορυφαίες θέσεις του κόσμου
Δύο γλυκές γεύσεις από Σίφνο και Κρήτη μπήκαν στη δεκάδα του κόσμου

Το θρυλικό καφέ της ορεινής Κύπρου, με τους πιο διάσημους λουκουμάδες, κατεβάζει ρολά
Αυτούσια η ανακοίνωση

Δείπνο-εμπειρία στο ολοκαίνουριο Ρους
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις από τη νέα εποχή του εμβληματικού εστιατορίου στο κέντρο της Λευκωσίας

Το φθινόπωρο έχει γεύση Starbucks: Pumpkin Spice, Tiramisu και Matcha σε μοναδικούς συνδυασμούς
Eπιστροφή των γεύσεων που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία

Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Παντοπωλείο"
Μια ιδιαίτερη βραδιά που παντρεύει τις μεσογειακές γεύσεις με τα εξαίρετα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας