Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2025
Περισσότεροι από 3 χιλιάδες δρομείς από 25 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στον τέταρτο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Run for Autism Half Marathon που διοργανώθηκε την Κυριακή 06/04/25 στην Αγία Νάπα.
Εθελοντές, εταιρίες και οργανωμένα σύνολα έτρεξαν τις αποστάσεις ημιμαραθωνίου, 10, 5 και 1 χιλιομέτρου, καθώς και ένα πιο μικρό αγώνα των 500 μέτρων για τον αυτισμό. Οι δρομείς έτρεξαν κατά μήκος της λεωφόρου Νησί μέχρι τη λεωφόρο Αγίας Θέκλας. Ο φιλανθρωπικός αγώνας του ενός χιλιομέτρου ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Ιάκωβου Τρίαρου.
Ο φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου διοργανώθηκε από την εθελοντική πρωτοβουλία της ομάδας Run for Autism με στόχο την οικονομική στήριξη του Κέντρου Αυτισμού Αμμοχώστου και του «Smile Project». Σκοπός του, η προώθηση της ευαισθητοποίησης και αποδοχής του αυτισμού, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 2 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι το μετάλλιο του φετινού αγώνα σχεδίασαν και φιλοτέχνησαν μαθητές του Λυκείου Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνειας – Σωτήρας.
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου σε δηλώσεις του εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση και την ιδιαίτερη χαρά του για την άρτια οργάνωση από πλευράς των διοργανωτών καθώς και για την μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Εξέφρασε επίσης τα θερμά του συγχαρητήρια και τις εγκάρδιές του ευχαριστίες προς την εθελοντική ομάδα πρωτοβουλίας «Run for Autism», στους εθελοντές, υποστηρικτές, χορηγούς, στους συμμετέχοντες για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχή έκβαση του 4ου Φιλανθρωπικού αγώνα «Run for Autism Half Marathon».

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου Χρύσω Προδρόμου σε δηλώσεις της είπε ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους απίστευτους εθελοντές. Ανέφερε ότι «τόσοι πολλοί από εσάς αφιερώσατε αμέτρητες ώρες στα παρασκήνια και εργαστήκατε ακούραστα τις ημέρες πριν από την εκδήλωση. Το πάθος σας, η αφοσίωσή σας και η σκληρή δουλειά σας ήταν πραγματικά εμπνευστικά και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Η επιτυχία του 4ου Run For Autism Half Marathon 2025 δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τον καθένα και την καθεμία από εσάς».
Πρόσθεσε ότι «η σταθερή σας υποστήριξη στον σκοπό μας σημαίνει τα πάντα για εμάς. Ο τρόπος που όλοι ενώθηκαν — με καλοσύνη, συμπόνια και κοινό σκοπό — δημιούργησε μια υπέροχη ενέργεια που έγινε αισθητή σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης».

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη στήριξή τους.
Συγκεκριμένα η κυρία Προδρόμου είπε ότι «είναι αδύνατον να αναφέρουμε όλα τα ονόματα, όμως οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Λούη Λοΐζου και την ομάδα των εθελοντών του, καθώς και στην Trish Browne και την υπέροχη ομάδα της, των οποίων η αγάπη, η στήριξη και η αφοσίωση έλαμψαν σε κάθε επίπεδο. Ενσαρκώνετε πραγματικά την καρδιά αυτού του σκοπού. Σε όσους ταξίδεψαν από το εξωτερικό ή από άλλες περιοχές της Κύπρου — σας ευχαριστούμε. Είναι σημαντικό να τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου και να αφιερώνουμε τον μήνα Απρίλιο στην ενημέρωση και την κατανόηση, αλλά η ευαισθητοποίηση από μόνη της δεν αρκεί πια».

Κλείνοντας τόνισε ότι «χρειαζόμαστε πραγματικές, ουσιαστικές και διαρκείς αλλαγές. Χρειαζόμαστε περισσότερες υπηρεσίες, περισσότερη στήριξη και περισσότερες ευκαιρίες ένταξης για τα άτομα στο φάσμα και τις οικογένειές τους. Ας μην είναι αυτή η εκδήλωση μόνο μια στιγμή γιορτής — αλλά ένα κάλεσμα να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου η ευαισθητοποίηση οδηγεί σε δράση και η δράση φέρνει την αλλαγή».
Σχετικά

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά - Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα 10 πιο επισκέψιμα μέρη του πλανήτη
Είτε αναζητάτε ιστορία, περιπέτεια ή πολυτέλεια, αυτές οι πόλεις τα έχουν όλα!

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια στην Αθήνα και σε άλλους 5 προορισμούς, με €14.99
Μόο για δύο μέρες


Σήμερα η αποκάλυψη του iPhone 17: Τα μοντέλα, οι τιμές και η τεχνητή νοημοσύνη
Η παρουσίαση του iPhone 17 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας, στο θέατρο Steve Jobs του Cupertino

Oktoberfest 2025: Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα γίνουν φέτος στο Μόναχο
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο επιστρέφει


Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πόλη που θα στολιστεί πρώτη φέτος τα Χριστούγεννα
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει.

Δωρεάν ποδήλατα για έως και 1 ώρα την ημέρα (για μία εβδομάδα), στη Λεμεσό
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Τζόρτζιο Αρμάνι: Η σφραγίδα του στυλ στη μεγάλη οθόνη και τα κοστούμια σε αξέχαστους χαρακτήρες
Δείτε αναλυτικά τις ταινίες και τους ηθοποιούς που έντυσε σε αγαπημένους ρόλους

Ακυρώνει την τελετή βράβευσης του Τομ Χανκς η Στρατιωτική Ακαδημία West Point
Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια των συνεχών παρεμβάσεων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Moonwalk: 15.000 επισκέπτες, 30 μουσικές σκηνές, πάνω από 123 καλλιτέχνες, ένα εντυπωσιακό θέαμα!
Όλα όσα έζησαν οι επισκέπτες του Πρωταρά το βράδυ της Κυριακής