Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2025
Με πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά την Πασχαλινή Εκστρατεία Αγάπης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει καταστεί θεσμός και στοχεύει στη στήριξη οικογενειών και ατόμων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν το Πάσχα με χαρά, χωρίς να στερούνται βασικά αγαθά.

Η εκστρατεία υλοποιείται σε παγκύπρια βάση, με τη στήριξη των μελών των τοπικών Κλάδων του Κ.Ε.Σ. σε όλες τις επαρχίες, καθώς και του Τμήματος Νέων. Δεκάδες εθελοντές από όλο το φάσμα της κοινωνίας, συνδράμουν με ενθουσιασμό στην ετοιμασία των Πακέτων Αγάπης, τα οποία αναμένεται να διανεμηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης που γνωρίζουν τις ανάγκες των μαθητών, καθώς και σε άτομα που λαμβάνουν στήριξη από τα Προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας του Κ.Ε.Σ.. Συνολικά αναμένεται να προσφερθούν 2.500 Πακέτα και Κουπόνια Αγάπης σε δικαιούχους σε όλη την Κύπρο. Τα Πακέτα Αγάπης, περιλαμβάνουν είδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για ένα νοικοκυριό. Συγκεκριμένα, περιέχουν 25 είδη ξηράς τροφής, όπως όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, λάδι, κονσέρβες, ενώ εμπλουτίζονται με διάφορα είδη απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Μάριος Αργυρού, Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκστρατείας, δηλώνοντας: «Το Πάσχα είναι γιορτή ελπίδας και αναγέννησης. Η συγκινητική ανταπόκριση της κοινωνίας μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Χάρη στους εθελοντές μας και σε όλους όσοι πρόσφεραν με αγάπη και γενναιοδωρία, περισσότερες από 2.500 οικογένειες θα μπορέσουν φέτος να γιορτάσουν το Πάσχα με αξιοπρέπεια, χαρά και θαλπωρή».

Όπως είπε και ο Αισχύλος, «Μόνος του κανένας δεν σώζεται. Όλοι μαζί μπορούμε» — λόγια που αποτυπώνουν το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης και της συλλογικής προσπάθειας. Η παροχή βοήθειας και στήριξης σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας είναι μια συνεχής ανάγκη γι’ αυτό και ο Ερυθρός Σταυρός καλεί το κοινό που θέλει να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, να ενισχύσει το έργο της Οργάνωσης με εθελοντική εργασία και υλικά αγαθά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους τοπικούς Κλάδους του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ή να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού https://www.redcross.org.cy/ για πληροφορίες σχετικά με τρόπους στήριξης.
Σχετικά
Αυτές είναι οι τιμές για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας φέτος
Πόσα θα μας στοιχίσουν οι βουτιές στην πισίνα του Λέλλου
Αίθριος σήμερα ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
O Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου επιστρέφει στο «σπίτι» του: Μια νέα εποχή ξεκινά με έδρα τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αγίας Νάπας θα φιλοξενήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης
Το Fast & Furious γίνεται σειρά στην τηλεόραση, η ανακοίνωση του Βιν Ντίζελ
Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θαυμαστές ήθελαν περισσότερα, είπε ο ηθοποιός
Ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει δωρεάν ταξίδια σε νέους, με έναν όρο
Μια ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει μια εντελώς δωρεάν ευκαιρία για πραγματικό ταξίδι, για όλους όσοι θέλουν πραγματική αποσύνδεση
4 λόγοι να μην ξεκολλήσεις από το Netflix αυτόν τον Μάιο!
Οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2026
Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 12 προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €24.99
Πάφος-Μιλάνο, Ρώμη, Βιέννη και όχι μόνο με super low fares
Τι αλλάζει στις εκδηλώσεις της Πλατείας Ζουχουρί – Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας
Πολιτική Παραχώρησης Δημόσιων Πλατειών για διεξαγωγή ιδιωτικών εκδηλώσεων
Ημιτελικός Eurovision 2026: Τι ώρα είναι σήμερα (11/5), πότε εμφανίζεται η Ελλάδα με τον Ακύλα
Η ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε στην τελική πρόβα με σκηνική αισθητική εμπνευσμένη από video game και έντονα οπτικά εφέ - H σειρά εμφάνισης των χωρών
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και ενισχυμένοι άνεμοι – Πότε αλλάζει ο καιρός
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Το «Adolescence» κατέκτησε αριθμό-ρεκόρ τηλεοπτικών BAFTA
Η σειρά των Στίβεν Γκρέιαμ και Τζακ Θορν κέρδισε τέσσερα βραβεία στην βραδιά των τηλεοπτικών BAFTA, ένα παραπάνω από όσα ποτέ είχαν κερδηθεί μέχρι σήμερα
Οι Oasis επιστρέφουν και στη μεγάλη οθόνη: Το reunion tour γίνεται κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ
Με backstage στιγμές, αποκλειστικές εικόνες από την περιοδεία και τις πρώτες κοινές συνεντεύξεις των αδελφών Γκάλαχερ μετά από 25 χρόνια, το ντοκιμαντέρ των Oasis έρχεται σε IMAX και Disney+