Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2014
Σε συνέχεια της έκδοσης για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου, ο Αντρέας Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Λεμεσού.
Ξεκινώντας από την Ακτή του Κυβερνήτη και καταλήγοντας στο Πισσούρι, στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της ακτογραμμής της όμορφης αυτής επαρχίας. Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά της για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης. Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη. Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους τέσσερις κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της επαρχίας, τις αρχαίες πόλεις-βασίλεια της Αμαθούντας και του Κουρίου και των κάστρων της Λεμεσού και του Κολοσσίου.
Το βιβλίο προβάλλει την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει. Οι φωτογραφίες άλλοτε ξεκουράζουν χάρη στις γραφικές και ρομαντικές παραλίες που απεικονίζουν, άλλοτε απαθανατίζουν το ευρύ φάσμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και άλλοτε μαγεύουν μέσα από την ατίθαση φύση που συχνά χαρακτηρίζει το παράκτιο μέτωπο της επαρχίας Λεμεσού.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε τρεις εκδόσεις, Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά, με μαλακό και σκληρό εξώφυλλο. Το βιβλίο περιέχει 100 σελίδες, έχει διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά και θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού. Χορηγοί είναι η Ελληνική Τράπεζα και το Women’s International Shipping and Trading Association και στηρίζεται από τον Δήμο Λεμεσού και την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Ριχάρδος" στο Χαρουπόμυλο Λανίτη στη Λεμεσό, την Τρίτη, 24 Ιουνίου στις 19.30. Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίες θα εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του Κάστρου Λεμεσού από την ημέρα της παρουσίασης έως τις 6 Ιουλίου 2014. Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης.
-
Χαρουπόμυλοι Λανίτη
24 Ιουνίου 2014
Σχετικά

Η Black Friday «απογειώνεται»: Aegean, Sky Express και Ryanair ετοιμάζουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις
Η Black Friday απογειώνεται: Πότε και τι να περιμένετε από τις αεροπορικές εταιρείες!

Skyscanner: Οι κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια το 2026
Οι 10 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πρέπει να βάλεις στο bucket list σου για το 2026

Αυτές είναι οι 8 πιο καθαρές κοινότητες στη Λευκωσία
Ποια κοινότητα έλαβε το βραβείο καλύτερου χώρου πρασίνου και ποια αυτό για εθελοντική εργασία

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 13 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Η προσφορά για πτήσεις από Πάφο προς Ευρώπη, ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν Οκτώβριο-Δεκέμβριο


Αυτές είναι οι Μadame Figaro Γυναίκες της Xρονιάς 2025
Σε μια λαμπερή και συγκινητική τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν τα 20ά βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2025 που παρουσιάζει η Estée Lauder

Η επόμενη μεγάλη τάση στα ταξίδια πολυτέλειας
Από την ευεξία στη μακροζωία – το νέο κεφάλαιο του luxury τουρισμού

Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι το Σάββατο
Στους 28 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία σήμερα - Αναλυτικά η πρόγνωση

Skyscanner: Οι μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα καθορίσουν το 2026
Το 2026 αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε

Πρεμιέρα απόψε για το νέο τηλεπαιχνίδι του Σίγμα "The Wall" με τον Χρήστο Φερεντίνο
Από απόψε, και κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00, ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται ζευγάρια παικτών που βασίζονται στο πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον

Κάτι άλλαξε στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Ακόμα ένα βήμα αναβάθμισης για το θέατρο

Bridgerton: Νέο τρέιλερ για την 4η σεζόν - Πότε ξεκινά
Η πολυαναμενόμενη νέα σεζόν εστιάζει στον δεύτερο γιο της οικογένειας Μπρίτζερτον, τον μποέμ καλλιτέχνη Μπένεντικτ και την προσπάθειά του να βρει την πραγματική αγάπη