Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2025
O πιο χαλαρωτικός προορισμός στην Ευρώπη διαθέτει μια ποικιλία ηρεμιστικών θελγήτρων που θα συναρπάσουν ακόμη και τον πιο κουρασμένο ταξιδιώτη.
Το άγχος και η εξάντληση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά έναν άνθρωπο, γι' αυτό είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε τακτικά διακοπές για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.
Όμως, δεν αρκεί απλά να πάτε οπουδήποτε για διακοπές — πρέπει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε έναν από τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση
Ο ιστότοπος κρατήσεων για retreats, BookRetreats δημοσίευσε την Έκθεση για τις Διακοπές Χαλάρωσης, η οποία παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς για ταξιδιώτες που αναζητούν απόλυτη ηρεμία και ησυχία.
Για την ανάλυσή της, η ομάδα εξέτασε 76 προορισμούς και τους αξιολόγησε με βάση εννέα κριτήρια: το ποσοστό των προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, την δασική κάλυψη, την πυκνότητα του πληθυσμού, τον θόρυβο και τη φωτορύπανση, την ηρεμία και τις συνολικές εμπειρίες ευεξίας.
Στη συνέχεια, έδωσε σε κάθε προορισμό βαθμολογία από 1 έως 100 για να αποκαλύψει τις κορυφαίες επιλογές του. Αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα, ανακήρυξε την Ισλανδία ως τον πιο χαλαρωτικό προορισμό διακοπών στην Ευρώπη.
«Η νήσος δεν έχει μόνο την καλύτερη βαθμολογία ηρεμίας παγκοσμίως, αλλά είναι επίσης πρώτη σε όλους τους προορισμούς στην κατηγορία της γαλήνης στην έκθεσή μας», ανέφερε η BookRetreats σε δήλωσή της.
«Μέσα στα απέραντα φυσικά τοπία της, η Ισλανδία έχει μόνο μία μεγάλη πόλη και μερικές ήσυχες κωμοπόλεις, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για χαμηλό θόρυβο και φωτορύπανση. Ο καθαρός σκοτεινός ουρανός την καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσει κανείς το εντυπωσιακό φαινόμενο του βόρειου σέλαος».
Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ισλανδία έχει σχετικά χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, εξασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να βρουν άφθονο χώρο για να χαλαρώσουν πλήρως — και αυτό περιλαμβάνει και τους δρόμους.
«Οι Ισλανδοί περνούν περίπου 21,35 λεπτά καθημερινά σε συνθήκες traffic και κυκλοφοριακού χάους, σε σύγκριση με 59,99 λεπτά στην Κόστα Ρίκα», πρόσθεσε η BookRetreats.
Η αναλυτική λίστα με τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο
Η Book Retreats επισημαίνει επίσης ότι η χώρα διαθέτει πλούσιες προσφορές ευεξίας που σας βοηθούν να χαλαρώσετε από την καθημερινή σας ρουτίνα, όπως το φημισμένο Blue Lagoon και το Sky Lagoon, που βρίσκονται λίγο έξω από το Ρέικιαβικ.
Όσον αφορά τους άλλους κορυφαίους προορισμούς για χαλάρωση, η ομάδα ανέδειξε την Αυστραλία ως την πρώτη επιλογή στον κόσμο, χάρη στα υπέροχα φυσικά τοπία και τη χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα.
Ο Καναδάς ακολούθησε στη δεύτερη θέση, με την Ισλανδία, τη Φινλανδία και τη Νέα Ζηλανδία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Πηγή: www.iefimerida.gr
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος