Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2025
Οι Εκδόσεις Ολύμπια και ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η Αόρατη Συνωμοσία», την Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ., στον Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης.
Υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα: 6:30 μ.μ. -7:30 μ.μ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το βιβλίο (328 σελίδων) σηκώνει το πέπλο μυστηρίου ενός φόνου, που έγινε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή. Ο Ρότζερ Ντέιβις και μια Κύπρια υπάλληλος της πρεσβείας, η Αντουανέτα Βαρνάβα, δολοφονήθηκαν όταν μια αντιαμερικανική διαδήλωση κατέληξε σε καταιγισμό πυρών κατά της πρεσβείας. Ο Ντέιβις παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός Αμερικανός διπλωμάτης στον κόσμο που δολοφονήθηκε μέσα σε κτίριο πρεσβείας. Εκεί, όπου την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια είχαν οι ΗΠΑ. Οι φονικές σφαίρες ακολούθησαν μια αδιανόητη πορεία και έπληξαν τα θύματα στο βάθος του διαδρόμου του 1ου ορόφου, όπου οι ακροβολιστές δεν είχαν την παραμικρή ορατότητα. Οι Αμερικανοί απέδωσαν την ευθύνη στην ΕΟΚΑ Β’. Για πολλούς Έλληνες ήταν μια συνωμοσία της CIA για να ξεφορτωθεί έναν άνθρωπο που γνώριζε πολλά. Στη δίκη ουδείς καταδικάστηκε για τους φόνους. Το βιβλίο ρίχνει φως στην προσωπικότητα του Ντέιβις, τη σταδιοδρομία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη σύγκρουση του με το εβραϊκό λόμπι, το Ισραήλ και τον Κίσινγκερ, ο οποίος τον έστειλε δυσμενή μετάθεση στη Διεύθυνση Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας. Φωτίζει την ανάμιξη του στο πραξικόπημα, τις σχέσεις του με τον Μακάριο, υπουργούς του Σαμψών και τον ρόλο του στην ανάληψη της εξουσίας από τον Γλαύκο Κληρίδη. Αποκαλύπτει τα πρακτικά της δίκης, τον τύπο των φονικών όπλων, τα ευρήματα της νεκροψίας, το προσωπικό ημερολόγιο της κόρης του πρέσβη και σωρεία απόρρητων εγγράφων. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτει μια αόρατη συνωμοσία που εκτυλισσόταν μέσα από τις στάχτες της καταστροφής του 1974, ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο και την ταυτότητα των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών.
Το βιβλίο διατίθεται προς €18, σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση FETCH.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο olympia@xkcomedia.com

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ως διευθυντής ειδήσεων στο Mega Κύπρου και ως ανταποκριτής του Βήματος και της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας Γνώρα Σύμβουλοι Δημοσιότητας, με δραστηριότητα στην Κύπρο και την Ελλάδα και αρθρογραφεί στην Καθημερινή. «Η Αόρατη Συνωμοσία» είναι το τρίτο του βιβλίο.
Σχετικά
Οι 7 δρόμοι στο κέντρο της Λευκωσίας που θα παραμείνουν κλειστοί για 4 μήνες
Ποιοι δρόμοι κλείνουν για σκοπούς εκπόνησης κατασκευαστικών εργασιών του έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 23 Κέντρο Πόλης»
Αλλάζει όψη η καρδιά της Λευκωσίας – Σε νέα εποχή Λήδρας και Ονασαγόρου
"Το μεγάλο βήμα προς μια πιο ελκυστική, λειτουργική και ανθρώπινη Λευκωσία"
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο στο νησί, για ατέλειωτο παιχνίδι!
Ο Δήμος Αγίας Νάπας εγκαινιάζει το νέο Χώρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Υγιούς Απασχόλησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας.
Adams Beach Hotel: Ένας γιορτινός προορισμός στην καρδιά της Αγίας Νάπας
Εκεί όπου κάθε στιγμή γεμίζει χαρά, χαμόγελα και γιορτινή μαγεία
Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώνουν
Η σχέση πατέρα-γιου στην εποχή της μεγάλης συζήτησης για την τοξική αρρενωπότητα γίνεται μια συγκινητική διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώσουν.
Καιρός: Βροχές και χιόνι στο μενού - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου