Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Τετάρτη.
Η προειδοποίηση ισχύει από τις 11 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά. Επίσης, σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι, ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ένταση της βροχής είναι δυνατόν να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά ανά ώρα, όπως σημειώνεται.
⚠️ Προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες pic.twitter.com/NA8v4RugbZ
— CYMET (@CyMeteorology) May 14, 2025
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Από την Παρασκευή και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα πυκνώνουν και θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα νότια και τα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 εσωτερικό, γύρω στους 26 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα παραμείνουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό και τα ανατολικά, ασθενείς, 3 Μποφόρ και στις προσήνεμες παράλιες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο κατά το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με αυξημένες ψηλές και σταδιακά και μέσες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά και λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα της εποχής. Το Σάββατο ωστόσο, αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
ParaliesLive: Δες live τι συμβαίνει σε 18 παραλίες του Πρωταρά
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα ParaliesLive
Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος-Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.