Προβολή της ταινίας "The Happy Prince" από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του γνωστού ηθοποιού Rupert Everett η οποία αναφέρεται στα τελευταία χρόνια του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα Oscar Wilde, όταν βαριά άρρωστος, πάμφτωχος και μόνος επιχειρεί έναν τελευταίο απολογισμό της ζωής του. Εκτός από τον Everett, πρωταγωνιστούν οι Colin Firth, Colin Morgan, Edwin Thomas και Emily Watson

Η ταινία "The Happy Prince" συναντά τον διάσημο συγραφέα αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, δύο ολόκληρα χρόνια στα κάτεργα για την καταδίκη του "σοδομισμού" που έφερε στο προσκήνιο ο πατέρας του πιο διάσημου εραστή του. Τον συναντά στο Παρίσι όπου με άλλο όνομα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, να έρθει ξανά σε επαφή με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά, αλλά και – παρά την αιτία που του κατέστρεψε τη ζωή – να συναντήσει ξανά τον εραστή του.

Η καταδίκη του όμως αποδεικνύεται διαρκείας. Από τη μία ένας κόσμος που θα φέρεται πλέον μονίμως εχθρικά σε έναν ατιμασμένο και από την άλλη μια απαγορευμένη ζωή ακολασίας που είναι και το μόνο πράγμα που μπορεί να πείσει τον Oscar Wilde πως είναι επιτέλους και πάλι ζωντανός. Κάθε του σωστή ή λανθασμένη απόφαση θα αποβεί καταστροφική, απομονώντας τον κι άλλο από την οικογένειά του και από μια αδέκαστη κοινωνία.

Σαν το άγαλμα στο παραμύθι του,  θα ξοδευτεί μέχρι τέλους. Θα προσφέρει τα πάντα – από το πνεύμα μέχρι το κορμί και τις ιστορίες του – και σε μια θυσία που θα μπορούσε να αποκτήσει βιβλικές διαστάσεις αν δεν ήταν πρωτίστως τόσο στενά συνδεδεμένη με τη θνητότητα του ανθρώπου, ο άλλοτε ευτυχισμένος… πρίγκιπας θα γνωρίσει την ασχήμια σε όλο της το μεγαλείο και θα καταναλώσει τη ζωή (του) μέχρι θανάτου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία

Rupert Everett
 

Πρωταγωνιστούν

Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson 

Διάρκεια

105' 

Προβολή

22 Νοεμβρίου 

Ρίο 1-6 Λεμεσός
Gmap: 
ΔΕΥ22 ΝΟΕ
20.15 (ΡΙΟ 3)
Ελλάδος 125, Λεμεσός

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31