Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2014
Σημαντικότατες διακρίσεις απέσπασε το Οινοποιείο Άης Αμπέλης, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Decanter World Wine Awards 2014, που διεξήχθη στο Λονδίνο.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν και τα τέσσερα κρασιά του οινοποιείου Άης Αμπέλης που συμμετείχαν στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2014, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός οίνου στον κόσμο. Ενδεικτικά, έλαβαν μέρος εκατοντάδες οινοποιεία, από 47 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαγωνιζόμενων ετικετών κρασιού ανήλθε στις 14.896. Το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού, σε συνδυασμό με τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης, καθιστούν ως υψίστης σημασίας τη διάκριση του κυπριακού οινοποιείου, τόσο για το ίδιο το οινοποιείο του Άη Αμπέλη αλλά και για την εν γένει παρουσία του κυπριακού κρασιού στο εξωτερικό.
Αναλυτικά οι διακρίσεις του οινοποιείου Άης Αμπέλης στο διεθνή διαγωνισμό Decanter World Wine Awards, London, 2014:
Κουμανταρία Άης Αμπέλης – Χρυσό Μετάλλιο
Άης Αμπέλης Λευκός 2013 – Αργυρό Μετάλλιο
Άης Αμπέλης Ροζέ 2013 – Commended Medal
Όμηρος 2011 – Commended Medal
Η κορυφαία διάκριση με Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε η Κουμανταρία Άης Αμπέλης, το νεοσύστατο μέλος της οικογένειας των προϊόντων του οινοποιείου, αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό κυπριακό κρασί που έχει τιμηθεί με χρυσό μετάλλιο.
Αξίζει να τονισθεί ότι και τέσσερα κρασιά που απέσπασαν διακρίσεις, έχουν οινοποιηθεί από κυπριακές γηγενείς ποικιλίες, γεγονός που υπογραμμίζει τις δυνατότητες του κυπριακού αμπελώνα.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Άης Αμπέλης, στο Καλό Χωριό Ορεινής, έχουν ανοιχτές τις πύλες τους για το κοινό, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους βραβευμένους οίνους καθώς και τις λοιπές ποικιλίες κρασιών του οινοποιείου.
Σχετικά
Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού
Το καλύτερο gastropub του νησιού για το 2025, επιστρέφει για τη σεζόν
Η διαχρονική και αγαπημένη επιλογή του Πρωταρά, η οποία στα φετινά Cyprus Eating Awards έλαβε το βραβείο για το Καλύτερο Grill Bar / Pub
Η Ελένη σού σερβίρει brunch στην καρδιά της Πιτσιλιάς, στο εστιατόριο του χωριού της
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, brunch, καφέδες, ποτά και γλυκά σε μια όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα με υπέροχη θέα!
Ένα δείπνο με όλα όσα φέρνει η άνοιξη, στο Ρους
Στις 31 Μαρτίου, απολαμβάνουμε ένα δείπνο με 6 πιάτα, τοπικά υλικά και μοντέρνα κυπριακή ματιά
Brunch στο χωριό σε 10 υπέροχα στέκια με άρωμα παράδοσης
Από γραφικά καφενεία μέχρι όμορφες αυλές σε ορεινά χωριά της Κύπρου, αυτά τα στέκια σε περιμένουν για χαλαρό brunch με θέα τη φύση και γεύσεις γεμάτες παράδοση
20 ταβερνάκια στα χωριά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις την Κυριακή στο βουνό
Παραδοσιακές ταβέρνες σε ορεινά χωριά της Κύπρου, με αυθεντικές γεύσεις, όμορφα τοπία και τη φιλοξενία που κάνει κάθε εκδρομή ακόμα πιο απολαυστική.
Διάσημο pasta project ανοίγει νέο κατάστημα σε πολυσύχναστη λεωφόρο
Κι αυτή τη φορά δεν θα βρίσκεται εντός πολυκαταστήματος (mall)
«Χτυπούσε, τραυμάτιζε και έσπρωχνε»: Σοκ με τις καταγγγελίες κατά του σεφ του Noma του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής σεφ του Noma, ενός από τα εστιατόρια με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο εδώ και χρόνια, έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση
Αγαπημένο στέκι στο χωριό αλλάζει πρόσωπο και γίνεται μποέμ steak house κάθε Τετάρτη
Μια νέα γευστική εμπειρία σε ένα λιθόκτιστο χώρο γεμάτο ατμόσφαιρα, με ζωντανή μουσική, καλό κρασί και μεζέδες εμπνευσμένους από την κυπριακή κουζίνα
Δύο βραβευμένοι σεφ και ένας Master Sommelier, σε ένα άκρως «γευστικό ραντεβού» στη Λευκωσία
Οι σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς και Jack Γιαννακού "συμπράττουν" με τον Master Sommelier Σωτήρη Νεοφυτίδη
Μεσημεριανή στάση στην Πυξίδα: Θαλασσινές γεύσεις με διαχρονική αξία στη Λευκωσία
Ένα απολαυστικό μεσημεριανό σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια ψαριού της πόλης, που συνεχίζει να συνδυάζει παράδοση, ποιότητα και σύγχρονη αισθητική.
Πάμε για καλό ψάρι, θαλασσινά και συγκλονιστική θέα, σε ένα υπέροχο εστιατόριο που επιστρέφει!
Το εστιατόριο θαλασσινών που έκανε γευστικό προορισμό μία παραλία του Πρωταρά, ανακοίνωσε την επιστροφή του για τη σεζόν