News , Guide

Πώς επηρεάζονται εμπορικά κέντρα, γάμοι και βαφτίσεις με τα νέα μέτρα;

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021

Σε νέες διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχώρησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας για το μέτρο της μάσκας στα παιδιά έξι ετών και άνω, εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη διασπορά στις ηλικίες 9 μέχρι και 19 ετών.

Σε ερώτηση εάν μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα λιανικού εμπορίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, απάντησε ότι δεν επηρεάζονται και δεν είναι στους χώρους που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας. Διευκρινίζει όμως ότι κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί μεν να μπει σε ένα εμπορικό κέντρο αλλά δεν θα μπορεί να επισκεφτεί χώρο εστίασης εντός του εμπορικού κέντρου.

Σε ερώτηση γιατί δεν μπήκαν περιορισμοί σε γυμναστήρια και εκκλησίες, απάντησε ότι σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει ένας ολικός αποκλεισμός γιατί αυτό θα επέφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιπτώσεις.

Ερωτηθείς για τα εξάχρονα στην προδημοτική, απάντησε ότι η απόφαση αφορά τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης, άρα δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα. Αλλά στους υπόλοιπους χώρους που απαιτείται χρήση μάσκα, τα παιδιά έξι ετών και άνω θα πρέπει να φορούν.

Για τους γάμους και τις βαπτίσεις, απάντησε ότι οποιοδήποτε υποστατικό δεν περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις δεν επηρεάζεται και ισχύει ότι ισχύει και σήμερα.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close