Cine News , Κινηματογράφος

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών

Το περιοδικό Empire δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, με την πρώτη θέση να αποτελεί αναμενόμενη… έκπληξη.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021

Ποια θα θεωρούσες καλύτερη ταινία όλων των εποχών; Τον Νονό; Μήπως τον Πολίτη Κέιν; Ή το Vertigo;

Το περιοδικό Empire δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, και η αλήθεια είναι πώς η πρώτη θέση μας εξέπληξε.

Μεταξύ των κριτικών και ακαδημαϊκών κύκλων, η ταινία του Όρσον Γουέλς κατέχει εδώ και πολλά χρόνια τα πρωτεία, αν και το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ την ξεπέρασε στην πιο πρόσφατη έκδοση της δημοσκόπησης του περιοδικού Sight & Sound. Ο «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα αναφέρεται επίσης συχνά, ενώ το The Shawshank Redemption του Frank Darabont βρίσκεται στην κορυφή του Top 250 του IMDB, σύμφωνα με τους χρήστες.

Σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Εmpire, ωστόσο, η καλύτερη ταινία που έγινε ποτέ είναι η πρώτη ταινία της τριλογίας του Πητερ Τζάκσον, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το The Empire Strikes Back, ενώ ο Νονός βρίσκεται στην τρίτη. Το Avengers: Infinity War είναι πρώτη ταινία της Marvel που βρίσκεται στο Τοπ-10 και συγκεκριμένα στο νούμερο 8, ενώ το σήκουελ Avengers: Endgame βρίσκεται στο #22.

Το The Dark Knight του Christopher Nolan βρίσκεται στην 4η θέση.

Οι λίστες τέτοιου είδους βασίζονται πάντα σε συγκεκριμένα κριτήρια και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημιουργήθηκε συνεργατικά από το τους κριτικούς του περιοδικού και τους αναγνώστες.

Η περιγραφή τους για το τι συνιστά την "καλύτερη [ταινία] που έγινε ποτέ" αναφέρεται στην ιστορική σημασία ενός φιλμ, στην καλλιτεχνική επίδραση που είχε στο μέσο, αλλά και στις εντυπώσεις που προκάλεσε στο κοινό, κάτι που δικαιολογεί αρκετές προσθήκες της λίστας.

Το Portrait of a Lady on Fire και Scott Pilgrim vs the World στο #92 και #93, για παράδειγμα, ή το The Thing στο #32.

Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close