Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2021
Για πρώτη φορά στα χρονικά η πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, είναι η πιο ακριβή πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο, σύμφωνα με την καθιερωμένη κατάταξη του Economist Intelligence Unit.
Η ισραηλινή πόλη βρέθηκε στην κορυφή φέτος από την 5η την προηγούμενη χρονιά με τον EIU να επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν μέρει στη ραγδαία ανατίμηση του εθνικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία με τη σειρά της ήταν αποτέλεσμα της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος.
Περίπου το 1/10 των προϊόντων είδαν την τιμή τους να αυξάνεται αισθητά στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την έρευνα του Economist, που εξετάζει τις τιμές πάνω από 200 προϊόντων και υπηρεσιών σε 173 πόλεις. Σε όρους τοπικού νομίσματος ο πληθωρισμός αυξήθηκε 3,5% φέτος από 1,9% το 2020.
Δεύτερη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο είναι το Παρίσι και τρίτη η Σιγκαπούρη. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ, ενώ ακολουθεί η Νέα Υόρκη. Τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη σημείωσε η Ρώμη, χάρη στη σημαντική πτώση των τιμών σε βασικά αγαθά και ένδυση.
Η πρώτη 10άδα έχει ως εξής:
Τελ Αβίβ
Παρίσι
Σιγκαπούρη
Ζυρίχη
Χονγκ Κονγκ
Νέα Υόρκη
Γενεύη
Κοπεγχάγη
Λος Άντζελες
Οσάκα
naftemporiki.gr
Σχετικά
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική
Οι 6 πιο εντυπωσιακές χώρες της Ευρώπης, για ταξίδια την άνοιξη
Από την ανθοκομική πανδαισία της Ολλανδίας και τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια της Ισπανίας, μέχρι τη γαλήνη της τοσκανικής υπαίθρου και τη γαλλική φινέτσα, η Γηραιά Ήπειρος μεταμορφώνεται την άνοιξη σε έναν απέραντο κήπο.
Αυτή η λειτουργία του Instagram που σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία
Κυπριακό Πάσχα στο μαγευτικό 5άστερο θέρετρο με θέα τη θάλασσα
Γιορτάστε το Πάσχα με βραβευμένο στυλ στο Columbia Beach Resort
Το "ύστατο χαίρε" στον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η επίσημη ανακοίνωση του Κοινοτικου Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Travel + Leisure: Η Κύπρος ανάμεσα στα 50 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το 2026
Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για adventurous travelers
Σε χειμωνιάτικο «μοτίβο» ο καιρός: Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της
Η Lidl Κύπρου υποδέχεται την άνοιξη με έναν νέο μεγάλο διαγωνισμό
Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, οι χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα.